ΑρχικήsecurityGoogle: Τα Chrome extensions θα εγκαθίστανται μόνο απ το Web Store της

Google: Τα Chrome extensions θα εγκαθίστανται μόνο απ το Web Store της

Google: Τα Chrome extensions θα εγκαθίστανται μόνο απ το Web Store της

H Google θα απαιτήσει τα περισσότερα extensions για τον Chrome browser να εγκαθίστανται από το δικό της Web Store, μια κίνηση που αποσκοπεί στο να σταματήσει τους χρήστες από την ακούσια εγκατάσταση κακόβουλων extensions.

H Google αλλάξει βαθμιαία την πολιτική της γύρω από τα extensions με σκοπό να αποτρέψει την κατάχρηση. Πέρυσι, έδωσε εξουσιοδότηση ώστε όλα τα extensions του Google Chrome να φιλοξενούνται στο δικό της store, έγραψε ο Jake Leichtling, διευθυντής παραγωγής πλατφορμών των extensions

Google: Τα Chrome extensions θα εγκαθίστανται μόνο απ το Web Store της

Η αλλαγή προκάλεσε μια πτώση 75% στα αιτήματα από τους πελάτες που ρωτούσαν πώς να απεγκαταστήσουν τα ανεπιθύμητα extensions. Αυτο δεν ίσχυσε για το windows developer channel αλλά οι χάκερς τώρα το χρησιμοποιούν προκειμένου να εγκαταστήσουν τα extensions.

 

Ξεκινώντας από την Τετάρτη, όλα τα extensions για τα Windows θα πρέπει να φιλοξενηθούν στο store της, και το ίδιο πράγμα θα ισχύσει και για το OS Χ τον Ιούλιο.

H Google αναλύει αυτόματα τα extensions για κακόβουλη συμπεριφορά. Τα περισσότερα δημοσιεύονται μετα την ανάλυση, αν και μερικά μπορεί να «κρατηθούν» για χειροκίνητο review. Απαγορεύει, για παράδειγμα, τις επεκτάσεις που εμπλέκονται με διαφημίσεις ή είναι spammy.

Για λόγους ανάπτυξης, η Google θα επιτρέπει ακόμα στα extensions να εγκατασταθούν τοπικά, καθώς επίσης θα αναγκάζει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν μιας πολιτική ομάδας για την εγκατάσταση, έγραψε ο Leichtling.

Για να μην αναστατώσει την εμπειρία των χρηστών, η Google επιτρέπει επίσης τις αποκαλούμενες inline installations, όπου ένας χρήστης φαίνεται να εγκαθιστά ένα extension άμεσα από ένα website, το οποίο στην πραγματικότητα φιλοξενείται στο Web Store.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS