ΑρχικήsecurityΕπιτέλους ένα εργαλείο που «ξεκλειδώνει» το pc σου από ransomware!

Επιτέλους ένα εργαλείο που «ξεκλειδώνει» το pc σου από ransomware!

ransomware

Απ’ όλους τους κινδύνους κακόβουλου λογισμικού που κυκλοφορούν αυτός που πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο είναι αδιαμφησβήτητα το ransomware.

Όπως υποδεικνύει άλλωστε και το όνομά του, το ransomware είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιούν οι hackers για να κρατούν κλειδωμένο τον υπολογιστή – θύμα, μπλοκάροντας την πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, εκτός κι αν καταβληθούν τα «λύτρα» που απαιτούνται. Ενδεχόμενη άρνησή σας να πληρώσετε το ποσό που σας ζητείται, θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε μόνιμη απώλεια των αρχείων στον υπολογιστή σας!

Τώρα υπάρχει ένα νέο δωρεάν εργαλείο για την καταπολέμηση μερικών απ’ τα πιο δημοφιλή ransomware που χρησιμοποιούν οι hackers.

Το CoinVault είναι η πιο πρόσφατη «επιχείρηση» ransomware των hacker. Το λογισμικό κλειδώνει όλα τα αρχεία του χρήστη και τα κρατάει ως «όμηρους» μέχρι το θύμα να καταβάλλει τα λύτρα σε bitcoin. Χάρη στις εργασίες της Ολλανδικής National High Tech Crime Unit και cyber security εταιρείας Kaspersky ωστόσο, τα θύματα του CoinVault μπορεί και να την γλιτώσουν!

«Κατά την διάρκεια της έρευνας που έχουμε διεξάγει σας παρουσιάζουμε το “Noransom” tool της Kaspersky, που παρέχει την δυνατότητα να αποκτήσετε δεδομένα που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία που κρατούνται κλειδωμένα στον υπολογιστή σας. Παρέχουμε δύο κλειδιά αποκρυπτογράφησης και την εφαρμογή της αποκρυπτογράφησης.» γράφει η εταιρεία στο επίσημο site της.

Σημειώνεται επίσης, ότι η έρευνα για το CoinVault συνεχίζεται και στο μέλλον πρόκειται να προστεθούν και νέα κλειδιά αποκρυπτογράφησης.

Περισσότερες πληροφορίες για την χρήση αλλά και για να κατεβάσετε το tool μπορείτε να βρείτε στο site της εταιρείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS