ΑρχικήsecurityΤο σύστημα ψήφων iVote της Αυστραλίας είναι ευάλωτο στο FREAK bug

Το σύστημα ψήφων iVote της Αυστραλίας είναι ευάλωτο στο FREAK bug

σύστημα

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, οι ψηφοφόροι της Αυστραλίας, στη περιοχή New South Wales πηγαίνουν στις κάλπες για την εκλογή νέας κυβέρνησης. Μερικοί πολίτες όμως έχουν ήδη ψηφίσει onlineΟ κίνδυνος όμως είναι ότι το σύστημα μάλλον έχει μολυνθεί από το Freak bug.

Αυτά αναφέρονται από τη Vanessa Teague και τον J. Alex Halderman, αντίστοιχα, επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα της Πληροφορική και Πληροφορικών συστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και του βοηθού καθηγητή της Επιστήμης των υπολογιστών και Εφαρμοσμένης μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Michigan και διευθυντή του Michigan Center for Computer Security and Society.

Το εν λόγω σύστημα ονομάζεται iVote system και ξεκίνησε το 2011, ώστε να βοηθήσει τους ψηφοφόρους που ζουν 20 χιλιόμετρα ή περισσότερο μακριά από το εκλογικό τμήμα, ή για εκείνους που θα βρίσκονται στο εξωτερικό ή σε άλλη πολιτεία, την ημέρα των εκλογών.

Σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες, Teague και Halderman, είναι δυνατό να παραβιαστεί το σύστημα ώστε να αλλοιώσει τα αποτελέσματα. Αυτό γίνεται αν ο ψηφοφόρος χρησιμοποιεί το σύστημα ψήφων, για να ψηφίσει, από δίκτυο το οποίο έχει παραβιαστεί.

Στην επίδειξη που έκαναν, κακόβουλο script που έχει εισχωρήσει από το δίκτυο στο iVote, μπορεί να αλλάξει τη ψήφο του πολίτη. Επίσης έδειξαν πως μπορεί ο εισβολέας να κλέψει το μυστικό PIN του ψηφοφόρου.

Το iVote αν και έχει δεχθεί αρκετά fixes, είναι ακόμη ευάλωτο σε επιθέσεις και αλλοιώσεις, όπως υποστηρίζει ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών του New South Wales. H Teague, τη περασμένη χρονιά στο ετήσιο συνέδριο ασφαλείας Ruxcon, στη Μελβούρνη, ανέφερε στην ομιλία της ότι τα συστήματα ψήφων, δεν είναι ακόμη έτοιμα ώστε να τους έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS