ΑρχικήsecurityAυτοί είναι οι υβριστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Aυτοί είναι οι υβριστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Γιακουμάκη

Στα ίχνη τριών ατόμων τα οποία φέρονται να προχώρησαν στις προσβλητικές αναρτήσεις για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στο διαδίκτυο, έφτασαν οι άντρες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε Αθήνα, Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη οι διαχειριστές του blog που έβριζε τον Β. Γιακουμάκη Πρόκειται για δύο φοιτητές, τους Φ.Σ. και Ε.Τ., 25 και 28 χρονών αντίστοιχα καθώς και για τον 50χρονο Ν.A., ο οποίος μάλιστα, στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού, θανατηφόρα σωματική βλάβη και ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος δρούσε από την Αθήνα και συγκεκριμένα από την περιοχή των Πετραλώνων, ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη και ο 28χρονος από την Μυτιλήνη.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψή τους ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου, όταν, όπως είχε γράψει το zougla.gr, λίγες ώρες αφότου εντοπίστηκε το πτώμα του νεαρού φοιτητή, έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο άκρως προσβλητικά και αισχρά σχόλια για το πρόσωπό του.

Γιακουμάκη

Τα blog και το ψευδώνυμο

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Δίωξης, η παρουσία μάλιστα ενός εξ αυτών, του Φ.Σ. ήταν ιδιαιτέρως συχνή στο διαδίκτυο καθώς, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Vladimiros Vidopoulos», προέβαινε και κατά το παρελθόν σε υβριστικές αναρτήσεις στο ιστολόγιο «tro-mpa-ktiko».

image (2)
(Το προφίλ ενός εκ των διαχειριστών του blog fresko)

image (3)
(Mόλις έγινε γνωστό ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τους διαχειριστές του blog fresko, στο blog trombaktiko άρχισαν τα σχόλια για τον χρήση Vidopoulo)

Επιπλέον, σύμφωνα με τις Αρχές, φέρεται να χρησιμοποιούσε και το ψευδώνυμο «Randal Skefingtonidis» ή «Randal Vidopoulos». O συγκεκριμένος στη συνέχεια φέρεται να δημιούργησε το δικό του blog, το οποίο είχε το όνομα fresko.

Γιακουμάκη

Η ανάρτηση στο Τwitter ενός εκ των φερόμενων ως διαχειριστών του ιστοτόπου fresko.blogspot, μετά τα υβριστικά σχόλια και την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter πως μπαίνουν στο σπίτι του με εισαγγελέα.

image (5)

Ο… ερωτιάρης troll

Πλούσια όμως είναι και η «διαδικτυακή δραστηριότητα» του 50χρονου N.Α. ο οποίος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μετά από μια ερωτική απογοήτευση με γνωστή δημοσιογράφο δημιούργησε ψεύτικο προφίλ στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να την διασύρει…

image (6)

Μάλιστα, για την συγκεκριμένη υπόθεση, ο 50χρονος είχε δώσει και σχετική συνέντευξη στην οποία αναφέρεται αναλυτικά στη σχέση του με τη γνωστή δημοσιογράφο η οποία δούλευε στην ΕΡΤ

Το προφίλ του Ν.Α., σύμφωνα με τις Αρχές, στο Facebook:

Γιακουμάκη

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος των τριών ατόμων για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου, ενώ ο 50χρονος κατηγορείται επίσης και για απείθεια.

Κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες εξειδικευμένων αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή και η κακόβουλη δράση των τριών δραστών ενώ κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δύο άντρες 25 και 28 ετών δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας. Σημειώνεται ότι ο 50χρονος αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της απείθειας.

Παράλληλα ερευνάται η εμπλοκή τους και σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και πιθανή επικοινωνία τους με άτομα στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Tι απαντά η οικογένεια του φοιτητή Φ.Σ. στο zougla.gr:

Το zougla.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει πολλάκις με όλους τους εμπλεκόμενους. Στο τηλεφώνημά μας απάντησε μόνο η οικογένεια του φοιτητή πληροφορικής Φ.Σ. που ζει στα Πετράλωνα. «Ο γιος μου δεν έχει σχέση με το blog και ούτε με τα υβριστικά σχόλια. Τίποτε άλλο», δήλωσε η μητέρα του κατηγορούμενου για την υπόθεση.

«Δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο», δήλωσε ο πατέρας του φοιτητή Ε.Τ. από τη Μυτιλήνη.

Πηγή: zougla.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS