ΑρχικήsecurityPhishing email με το logo του Norton Antivirus

Phishing email με το logo του Norton Antivirus

Phishing

Phishing μήνυμα, που φαίνεται ότι προέρχεται από κάποιον διαχειριστή και έχει το λογότυπο του Norton Antivirus, έχει σκοπό να εξαπατήσει τους χρήστες να συμπληρώσουν τα στοιχεία του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου σε ψεύτικη ιστοσελίδα.

Το μήνυμα δεν παρέχει πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά με την πηγή που προέρχεται, αλλά αντίθετα επικεντρώνεται σε ένα ψεύτικο πρόβλημα, που ο παραλήπτης μπορεί να έχει σχετικά με το λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του.

Όπως συμβαίνει πάντα με τις απάτες τύπου “phishing“, οι απατεώνες κάνουν το ζήτημα επείγον λέγοντας ότι θα απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός email, εάν δεν ληφθούν κατάλληλα μέτρα για να διορθωθεί το πρόβλημα, αναφέρει το Hoax Slayer.

Το email αυτό μπορεί να προσδιοριστεί εύκολα ως μια απάτη, αλλά πολλοί χρήστες μπορεί να μπερδευτούν από το γεγονός ότι η πρόσβαση στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους μπορεί να τερματιστεί χωρίς προειδοποίηση και έτσι πέφτουν στη παγίδα.

Παρέχεται ένα link, ως μια υπηρεσία σάρωσης του υπολογιστή που προσφέρεται από το Norton Antivirus και θα μπορούσε να εξαλείψει το υποτιθέμενο κακόβουλο λογισμικό στο λογαριασμό email του χρήστη. Μάλιστα στο κάτω μέρος του μηνύματος φαίνεται και το copywright της Symantec, ώστε να εμπιστευτεί ο χρήστης το link που συμπεριλαμβάνεται στο email.

Η σελίδα του phishing, περιλαμβάνει πεδία για το θύμα που πρέπει συμπληρώσει με τα στοιχεία του λογαριασμού του ώστε, να ξεκινήσει μια 30-δεύτερη σάρωση. Αφού συνδεθεί στην υπηρεσία, ένα μήνυμα ενημερώνει ότι η σάρωση διεξάγεται, ανακοινώνοντας λίγο πιο μετά ότι έχει ολοκληρωθεί.

Σε αυτό το στάδιο, τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη βρίσκονται ήδη στα χέρια τρίτων και εκτός αν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή δύο παραγόντων ελέγχου ταυτότητας, 2FA, οι απατεώνες πλέον έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του λογαριασμού.

Αυτή η απάτη δεν είναι νέα και τη χρησιμοποιούν συνέχεια όποιοι θέλουν να υποκλέψουν στοιχεία λογαριασμών, τουλάχιστον τις αρχές του 2013.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS