ΑρχικήsecurityBlack Friday & Cyber Monday κάνουμε αγορές με προσοχή

Black Friday & Cyber Monday κάνουμε αγορές με προσοχή

Black Friday & Cyber Monday

Black Friday & Cyber Monday και φέτος, 28 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου αντίστοιχα, σηματοδοτούν την έναρξη της εορταστικής περιόδου και επίσημα, στο τομέα των αγορών. Οι αγορές που γίνονται online αυτές τις δύο ημέρες είναι πάρα πολλές και ο συνολικός τζίρος φτάνει αρκετά εκατομμύρια.

Οι μέρες αυτές είναι όμως και εξαιρετικά επικίνδυνες , μιας και είναι πολλοί αυτοί που εκμεταλλεύονται το αγοραστικό κοινό για να στήσουν τις παγίδες τους και να υποκλέψουν από στοιχεία λογαριασμών έως και χρήματα, μέσω των πιστωτικών καρτών που κινούνται για τις συναλλαγές αυτές τι μέρες.

Τη περσινή χρονιά, τη Black Friday, είχαμε το περιστατικό Target data breach, όπου επιτήδειοι, έκλεψαν στοιχεία από 40 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες.

Ας δούμε 4 βασικά στοιχεία που θα πρέπει να προσέξει ο χρήστης ιδιαίτερα τις μέρες Black Friday & Cyber Monday.

  1. Ψεύτικα website.

Κυκλοφορούν πολλά email με προσφορές από site παρόμοια με τα γνωστά, όπως για παράδειγμα το amazan.com που φυσικά δεν υπάρχει! Μην εμπιστεύεστε email από e-shop που υπόσχονται τις χαμηλότερες τιμές. Είναι καλύτερο πάντα να πηγαίνετε στα πιο γνωστά.

  1. Phishing email.

Μπορεί να λάβετε αρκετά phishing email , που να σας λένε ότι έγινε κάποια αγορά και πρέπει να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας. Είναι πάντα προτιμότερο να πηγαίνετε στο επίσημο website να κάνετε login από εκεί και να δείτε τις κινήσεις του λογαριασμού σας.

  1. Δωροκάρτες και δωροεπιταγές.

 Θα λάβετε πολλά email με τέτοιες προσφορές. Μη τα αποδεχτείτε και μη ακολουθήσετε τις οδηγίες εκεί. Είναι σίγουρα κάποιο κόλπο με σκοπό να σας αναγκάσουν να βάλετε στοιχεία , ακόμη και πιστωτικών καρτών.

  1. Ύποπτα διαφημιστικά.

Τις ημέρες Black Friday & Cyber Monday, το Internet θα γεμίσει με διαφημιστικά μηνύματα που υπόσχονται τις χαμηλότερες τιμές σε διάφορα προϊόντα. Θέλει μεγάλη προσοχή όταν επιλέγουμε αυτά τα μηνύματα καθώς δε ξέρουμε που θα μας οδηγήσουν και τι μπορεί να προσθέσουν στο σύστημα του υπολογιστή μας. Απαραίτητο είναι να έχουμε ενημερωμένο antivirus.

Black Friday & Cyber Monday αγορές με ασφάλεια.

Με λίγη προσοχή μπορούμε να αποφύγουμε αρκετές παγίδες που καραδοκούν αυτές τις μέρες και να κάνουμε ευχάριστα τις online αγορές μας και πάντα με ασφάλεια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS