ΑρχικήsecurityΗ Cyberswim ανακοινώνει παραβίαση ασφάλειας δεδομένων που διήρκησε περισσότερο από τρεις μήνες...

Η Cyberswim ανακοινώνει παραβίαση ασφάλειας δεδομένων που διήρκησε περισσότερο από τρεις μήνες

Cyberswim

Ένα περιστατικό παραβίασης ασφάλειας έχει ανακοινωθεί από την Cyberswim Inc, το οποίο φαίνεται να ξεκίνησε στις 12 Μαΐου του τρέχοντος έτους και συνεχίστηκε μέχρι τις 28 Αυγούστου, επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να συλλέξουν ευαίσθητες πληροφορίες των πελατών για περισσότερο από τρεις μήνες.

Φαίνεται ότι οι επιτιθέμενοι παραβίασαν τον server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα της εταιρείας και είχαν πρόσβαση στα δεδομένα που απαιτούνται από τους πελάτες για την ολοκλήρωση μιας αγοράς.

Σε επιστολή της προς τους πελάτες που επηρεάζονται, η εταιρεία εξηγεί ότι μετά από έρευνα που έληξε στις 24 Σεπτεμβρίου, έχει διαπιστωθεί ότι ο εισβολέας κατάφερε να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα πελατών. Αυτό περιείχαν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαπιστευτήρια για την ιστοσελίδα, αριθμό λογαριασμού κάρτας, ημερομηνία λήξης και κωδικό ασφαλείας.

Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Cyberswim μετά τον εντοπισμό της παραβίασης, ήταν να κυκλοφορήσει μια εντολή επαναφοράς κωδικού πρόσβασης, έτσι ώστε οι εισβολείς να μην μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα διαπιστευτήρια. Η εταιρεία ενημέρωσε επίσης τον κώδικα της ιστοσελίδας έτσι ώστε να μην πέσει θύμα σε παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS