ΑρχικήinetDubai, διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας: Δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ εικόνες!

Dubai, διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας: Δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ εικόνες!

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε ένα μοντέλο «έξυπνης πόλης» σε μακέτα, που αντιπροσωπεύει όλες τις κρίσιμες υποδομές ζωτικής σημασίας μιας έξυπνης πόλης – συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου και τηλεμετρίας (ICS & SCADA Systems). Δείτε τις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ εικόνες που έλαβε το SecNews από τον διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας που πραγματοποιήθηκε από την EchoThrust στο Dubai για λογαριασμό της εταιρείας τηλεπικοινωνιών DU

Screenshot_5

 

διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας

Οι συμμετέχοντες προσπαθήσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο ενός τρένου, των διαβάσεων, του εξαερισμού και των φώτων του σιδηροδρομικού δικτύου, να διεισδύσουν στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και τα συστήματα φωτεινής σηματοδότησης του αεροδιαδρόμου, να αναστείλουν τη λειτουργία του υδραγωγείου, του σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας, των ανεμογεννητριών, του πυρηνικού εργοστασίου της πόλης καθώς και του οικοδομικού γερανού.

Screenshot_2

Ο διαγωνισμός ήταν ενα παιχνίδι που έχει σχεδιαστεί από την Ελληνική εταιρεία για να αξιολογήσει τη γνώση και τις ικανότητες των φοιτητών και παράλληλα να τους εκπαιδεύσει στην Κυβερνο-Ασφάλεια και το etchical hacking. Δουλεύοντας σε ομάδες των 3 έως 5 ατόμων, οι διαγωνιζόμενοι εξαπέλυσαν τις επιθέσεις τους στις ευάλωτες εγκαταστάσεις της πόλης. Κάθε επιτυχημένη επίθεση βαθμολογήθηκε και οι ομάδες κέρδισαν πόντους ανάλογα με τα συστήματα που έχουν εισβάλλει επιτυχώς.

διαγωνισμός 2
Ο διαγωνισμός περιελάμβανε ένα μοντέλο «έξυπνης πόλης» σε μακέτα, που αντιπροσωπεύει όλες τις κρίσιμες υποδομές ζωτικής σημασίας μιας έξυπνης πόλης

 

Screenshot_6

Η ομάδα που στο τέλος του παιχνιδιού είχε τους περισσότερους πόντους έλαβε το βραβείο των AED 20.000 και σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Screenshot_8

Το SecNews στηρίζει, κατά την πάγια τακτική του, όλες τις νέες προσπάθειες νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τομέα δραστηριοποίησης την τεχνολογία και ειδικότερα τον τομέα της ασφάλειας πληροφορικής,προβάλλοντας αυτές στο ευρύ κοινό.

Το παράδειγμα της εξωστρέφειας από τα στελέχη EchoThrust οφείλουν να ακολουθήσουν και άλλες Ελληνικές επιχειρήσεις, με αντικείμενο την υψηλή τεχνολογία.

Θεωρούμε δε αδιανόητο εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα να μην έχουν οργανώσει μέχρι στιγμής ένα αντίστοιχο event  (σ.σ. δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας κάτι τέτοιο) για επαύξηση του γνωσιακού επιπέδου των στελεχών τους!!! Φαίνεται όμως ότι πλατφόρμες για αντίστοιχα events υπάρχουν οι οποίες αναγνωρίζονται από εταιρείες του εξωτερικού αλλά όπως ισχύει παντού στην Ελλάδα “ουδείς προφήτης στον τόπο του”!!!

Ευχόμαστε συγχαρητήρια στους δημιουργούς της πλατφόρμας και επερχόμενες νέες επιτυχίες!

Συντακτική Ομάδα SecNews

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS