ΑρχικήinetEchoThrust: Οι Έλληνες που δημιουργούν διαγωνισμούς κυβερνοασφάλειας στο Dubai!

EchoThrust: Οι Έλληνες που δημιουργούν διαγωνισμούς κυβερνοασφάλειας στο Dubai!

EchoThrust

Οι Έλληνες security experts της EchoThrust Solutions πρωτοπορούν για άλλη μια φορά. Η πλατφόρμα τους, επιλέγει μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιηθεί για τον πρώτο διαγωνισμό δεξιοτήτων hacking που πραγματοποιεί η εταιρεία DU, ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος του Dubai.

Οι δημιουργοί της πλατφόρμας με έδρα το Κορωπί Αττικής, έχουν να επιδείξουν πλήθος συμμετοχών σε αντίστοιχους διαγωνισμούς με εξαιρετική επιτυχία.Οι Έλληνες δημιουργοί εξομοιώνουν επακριβώς μια ολόκληρη σχεδόν πόλη και καλούν τους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις ώστε να ελεγχθούν οι υποδομές ασφάλειας (αντίμετρα).

Το SecNews σε επικοινωνία που είχε με τους δημιουργούς της πλατφόρμας, θα μεταδώσει πρώτο το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό του διαγωνισμού αλλά και φωτογραφίες μετά την ολοκλήρωση του event που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Η Echothrust Solutions δημιούργησε από το μηδέν ένα μοντέλο «έξυπνης πόλης» σε μακέτα, που αντιπροσωπεύει όλες τις κρίσιμες υποδομές ζωτικής σημασίας μιας έξυπνης πόλης – συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου και τηλεμετρίας (ICS & SCADA Systems).

echotrust_logo

Οι διαφορετικές λειτουργίες των στοιχείων της μακέτας ελέγχονται από το δίκτυο συστημάτων στο οποίο διαγωνίζονται οι συμμετέχοντες, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να παρακολουθούν άμεσα τα αποτελέσματα των ενεργειών τους. Επιπρόσθετα, όλο το gameplay θα προβάλλεται τόσο στους παίκτες αλλά και στο κοινό μέσω οπτικών απεικονίσεων σε πραγματικό χρόνο.

Μεταξύ των προκλήσεων, οι χάκερ θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο ενός τρένου, των διαβάσεων, του εξαερισμού και των φώτων του σιδηροδρομικού δικτύου, να διεισδύσουν στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και τα συστήματα φωτεινής σηματοδότησης του αεροδιαδρόμου, να αναστείλουν τη λειτουργία του υδραγωγείου, του σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας, των ανεμογεννητριών, του πυρηνικού εργοστασίου της πόλης καθώς και του οικοδομικού γερανού.

antihacker

Ο διαγωνισμός είναι ένα παιχνίδι που έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει τη γνώση και τις ικανότητες των φοιτητών και παράλληλα να τους εκπαιδεύσει στην Κυβερνο-Ασφάλεια και το etchical hacking. Δουλεύοντας σε ομάδες των 3 έως 5 ατόμων, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εξαπολύσουν τις επιθέσεις τους στις ευάλωτες εγκαταστάσεις της πόλης. Κάθε επιτυχημένη επίθεση θα βαθμολογείται και οι ομάδες θα κερδίζουν πόντους ανάλογα με τα συστήματα που έχουν εισβάλλει επιτυχώς. Η ομάδα που στο τέλος του παιχνιδιού έχει τους περισσότερους πόντους θα λάβει το βραβείο των AED 20.000 και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Το EchoCTF είναι η πλατφόρμα Capture The Flag της Echothrust. Στην Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστημάτων, το Capture The Flag (CTF) αναφέρεται σε διαγωνισμούς ασφάλειας υπολογιστών όπου επιτρέπει στους συμμετέχοντες να επιδείξουν το επίπεδο των δεξιοτήτων τους σε πρακτικές ασφάλειας συστημάτων.

echoΤο gameplay του EchoCTF βασίζεται σε ρεαλιστικά σενάρια τα οποία περιλαμβάνουν findings που προσθέτουν ή αφαιρούν πόντους σε μια ομάδα.

Σχετικά με την Echothrust Solutions: είναι μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης λογισμικού με έμφαση στην ανάπτυξη και εφαρμογή ειδικών, καινοτόμων λύσεων που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα εφαρμογών. Η Echothrust ιδρύθηκε το 2006 στο Reading του Ηνωμένου Βασιλείου και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα το 2009. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η ομάδα της Echothrust έχει αναπτύξει μια πληθώρα διαφορετικών έργων, που κυμαίνονται από την ασφάλεια δικτύων, την τεχνητή νοημοσύνη, τη διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων, firewalls έως συστήματα ανίχνευσης εισβολέων.

 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://www.echothrust.com.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS