ΑρχικήsecurityΔιέρρευσαν τα στοιχεία 74.000 πελατών της Comcast

Διέρρευσαν τα στοιχεία 74.000 πελατών της Comcast

Unlisted-Comcast-Customer-Details-Exposed-by-the-Thousands

Τα προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 74.000 πελατών της Comcast, οι οποίοι κατέβαλαν ειδικό τέλος στην εταιρεία για τη μη δημοσιοποίηση των προσωπικών τους πληροφοριών, εντοπίστηκαν σε online και offline καταλόγους.

Η Comcast είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών καλωδιακής τηλεόρασης των ΗΠΑ, η οποία προσφέρει επίσης υπηρεσίες τηλεφωνίας και internet.

Σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην Public Utilities Commission στις 3 Οκτωβρίου του 2013, και δημοσιεύτηκε από το Electronic Frontier Foundation, περισσότεροι από 74.000 Καλιφορνέζοι συνδρομητές της Comcast έχουν επηρεαστεί από ένα λάθος της εταιρείας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως ονόματα, διευθύνσεις, και αριθμούς τηλεφώνου.

Η διαρροή ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου του 2010 και συνεχίστηκε μέχρι το Δεκέμβριο του 2012, και ανακαλύφθηκε όταν δύο πελάτες παραπονέθηκαν ότι τα στοιχεία τους, τα οποία θα έπρεπε να είναι απόρρητα, ήταν διαθέσιμα online.

Μετά την έρευνα που ξεκίνησε η Comcast, στο πλαίσιο των καταγγελιών, ανακάλυψε ότι η δημοσιοποίηση των απόρρητων πληροφοριών οφειλόταν σε συμφωνία με τη συνεργαζόμενη εταιρία Targus, που αφορούσε τη διάδοση και τη δημοσιοποίηση των λιστών πελατών της Comcast.

Με τη σειρά της, η Targus διένεμε τις πληροφορίες σε τρίτους, με αποτέλεσμα ορισμένες από τις απόρρητες πληροφορίες πελατών να δημοσιευτούν σε public καταλόγους.

Οι χρήστες της υπηρεσίας πλήρωναν το ποσό των $ 1.25 / € 0.95 ή $ 1,50 / € 1,14 το μήνα για την διαφύλαξη της ιδιωτικότητας των στοιχείων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους πελάτες κατέφυγαν στη συγκεκριμένη υπηρεσία για σημαντικότατους λόγους ασφάλειας, και με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους εκτέθηκαν σε απειλητικές για τη ζωή τους καταστάσεις.

Η Comcast δήλωσε ότι θα προσφέρει αποζημίωση στους επηρεαζόμενους πελάτες, και σε ορισμένες περιπτώσεις, κατόπιν αιτήματος, θα παρέχονται πρόσθετα μέτρα αποκατάστασης και προστασίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS