ΑρχικήsecurityΟι Anonymous σχεδιάζουν επιχείρηση κατά των χορηγών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Οι Anonymous σχεδιάζουν επιχείρηση κατά των χορηγών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

anonymous_t

Οι Anonymous χακτιβιστές απειλούν με επιθέσεις hacking τους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο hacker Che Commodore αναφέρει ότι οι επιθέσεις είναι μια ένδειξη αλληλεγγύης στους διαδηλωτές στη Βραζιλία, οι οποίοι εξοργίστηκαν με τα κονδύλια που διοχετεύονται για την οικοδόμηση των σταδίων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες ποδοσφαίρου, ενώ η βελτίωση των τοπικών συστημάτων υποδομών και μεταφορών είναι αναγκαία.

“Έχουμε ήδη προχωρήσει σε βραδινούς ελέγχους για να δούμε ποιες από τις ιστοσελίδες είναι πιο ευάλωτες,” δήλωσε στο Reuters ο Commodore. “Έχουμε ένα σχέδιο της επίθεσης.”

“Αυτή τη φορά έχουμε στόχο τους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου”, πρόσθεσε σε μια συνομιλία μέσω Skype με το πρακτορείο ειδήσεων από άγνωστη τοποθεσία στη Βραζιλία. Ο hacker ανέφερε ως πιθανούς στόχους, την Adidas, την αεροπορική εταιρεία Emirates, την Coca-Cola Co και Budweiser.

Δείτε το βίντεο σχετικά με την επιχείρηση #OpHackingCup των Anonymous:

O Jason Hart, από την VP Cloud Solutions στη SafeNet, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις, οι καταναλωτές και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα πρέπει να υποβληθούν σε ελέγχους για απειλές της ασφάλειας.

Επίσης, αναφέρει ότι πλέον η εκδήλωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα βασίζεται περισσότερο στην τεχνολογία και ως εκ τούτου, θα αποτελέσει αντικείμενο για περισσότερες επιθέσεις hacking, απειλές και παραβιάσεις δεδομένων από οποιοδήποτε άλλο αθλητικό γεγονός. Η ικανότητά της Βραζιλίας για να φιλοξενήσει ένα αθλητικό γεγονός έχει αμφισβητηθεί, καθώς και η ετοιμότητα των φυσικών υποδομών της, της πληροφορικής και της υποδομής του δικτύου θα πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά.

Ο Ashish Patel, περιφερειακός διευθυντής της ασφάλειας των δικτύων της McAfee, υποψιάζεται ότι οι hackers έχουν ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζονται για την υλοποίηση των επιθέσεων.

Τέλος, πρόσθεσε ότι η απειλή από τους “Anonymous” είναι σοβαρή και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS