ΑρχικήinetHoninbo Shusaku: 185η επέτειος γέννησης του Honinbo Shusaku (βίντεο)

Honinbo Shusaku: 185η επέτειος γέννησης του Honinbo Shusaku (βίντεο)

honinbo-shusaku_604_355

Honinbo Shusaku: Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην 185η επέτειο γέννησης του Honinbo Shusaku, του πιο διάσημου ίσως παίκτη του παιχνιδιού Go.

Ο Honinbo Shusaku, γεννημένος Kuwabara Torajirō, είναι ένας διάσημος παίκτης του παιχνιδιού Go (παιχνίδι στρατηγικής), και θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών.
Το παιχνίδι Go, αν και παίζεται με πολύ απλούς κανόνες, θεωρείται ένα από τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, και έλκει τις ρίζες του από την αρχαία Κίνα.
Παίζεται με λευκά και μαύρα πιόνια σε μία βάση που αποτελείται από 19×19 τετράγωνα.
Το γκο ξεκίνησε από την Κίνα (γνωστό σαν Ουέι-Τσι, Weiqi) και θεωρείτο το παιχνίδι των αριστοκρατών. Οι δυο παίκτες, άσπρος και μαύρος, προσθέτουν εναλλάξ πέτρες στο γκόμπαν (ταμπλό), περικυκλώνοντας περιοχή, φυλακίζοντας πέτρες του αντιπάλου και προστατεύοντας τις δικές τους πέτρες.
Σύμφωνα με μία πρόσφατη καταγραφή των παικτών παγκοσμίως, αυτοί ανέρχονται σε περισσότερους από 40 εκατομμύρια, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατάγονται από την Ανατολική Ασία.

images.watchit.grΟ Honinbo Shusaku γεννήθηκε στο νησί Innoshima, στις 6 Ιουνίου 1829 και πέθανε στις 10 Αυγούστου 1862.
Θεωρείται “θρύλος” του συγκεκριμένου παιχνιδιού, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγραφές της εποχής του, ήταν πραγματικά ανίκητος, ενώ σε ικανότητα τον ξεπερνούσε ενδεχομένως μόνο ο δάσκαλος του, ο Honinbō Shuwa.
Άρχισε να παίζει από μικρός, και σε ηλικία 8 ετών, το 1837, είχε ήδη φτάσει σε “επαγγελματικό” επίπεδο και ήταν ένας πολύ ικανός αντίπαλος για κάθε άλλο γνωστό παίκτη της εποχής του.

https://youtu.be/L18ORAOisoc

Εγκατέλειψε σε μικρή ηλικία το πατρικό του σπίτι, και προτίμησε να επιλέξει να σπουδάσει την τέχνη της στρατηγικής σε ένα από τα φημισμένα κολέγια της εποχής.
Το 1862, μία επιδημία χολέρας έπληξε την Ιαπωνία. Ο Shusaku κατέληξε κι αυτός μετά από σύντομη ασθένεια, σε ηλικία μόλις 33 ετών!
Το όνομά του έδωσε και σε μία τεχνική του παιχνιδιού, την επονομαζόμενη Shusaku fuseki, τεχνική που αφορά το παίξιμο με τα μαύρα πιόνια και αποτελούσε την πιο γνωστή τεχνική έως τα μέσα σχεδόν του 20ου αιώνα.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS