ΑρχικήinetΠρώην Αρχηγός της NSA, ο Keith Alexander θέλει να ηγηθεί εταιρείας κυβερνοασφάλειας...

Πρώην Αρχηγός της NSA, ο Keith Alexander θέλει να ηγηθεί εταιρείας κυβερνοασφάλειας

Former-NSA-Chief-Keith-Alexander-to-Lead-Cybersecurity-Firm

Ο Keith Alexander, ο πρώην επικεφαλής της NSA που έχει πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί, οδεύει προς τον ιδιωτικό τομέα και θέλει να ηγηθεί μιας επιχείρησης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το Politico, ο Alexander θα είναι ο κορυφαίος άνθρωπος σε μια εταιρεία συμβούλων που θα βοηθήσει στην προστασία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τις κυβερνοεπιθέσεις.

“Μετά από μια καριέρα 40 ετών στον στρατιωτικό τομέα και την κυβέρνηση, αρχίζω μια προσπάθεια για να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο, στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των πελατών τους, καθώς και στα περιουσιακά τους στοιχεία”, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της NSA στην Politico.

Εξήγησε επίσης, ότι το σχέδιο είναι σήμερα στα διερευνητικά στάδια του, αλλά ο ίδιος ανυπομονεί για ό, τι είναι να έρθει.

Ο Alexander αποσύρθηκε από την NSA στο τέλος Μαρτίου, μετά από εννέα χρόνια. Η NSA και ο Λευκός Οίκος αρνήθηκαν ότι η αναχώρησή έχει να κάνει με το σκάνδαλο του Snowden και τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων άκρως απόρρητων εγγράφων, έστω και αν ο Alexander παραδέχθηκε ότι δήλωσε την παραίτησή του.

Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία εξέχουσα προσωπικότητα κρατικής ασφάλειας και πληροφοριών που θα επιλέξει να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα μετά την αποχώρηση από τη θέση του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS