ΑρχικήsecurityLavaboom: νέα κρυπτογραφημένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Lavaboom: νέα κρυπτογραφημένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Lavabit-Legal-Fund-Donations-Double-After-Government-Demands-Come-to-Light

Το Lavaboom είναι μια νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε privatebeta έκδοση αυτή την εβδομάδα, κάνοντας τα κρυπτογραφημένα emails προσιτά σε όλους.

Η νέα υπηρεσία έχει ως έδρα τη Γερμανία και ιδρύθηκε από τον Felix Müller. Να διευκρινίσουμε ότι η Lavaboom δεν συσχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη Lavabit (την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήθηκε από τον EdwardSnowden και σταμάτησε τη λειτουργία της έπειτα από αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε από την αμερικάνικη κυβέρνηση). Το όνομα Lavaboom επιλέχθηκε απλά για την απόδοση φόρου τιμής στην προκάτοχό της.

Η Lavaboom είναι μια δωρεάν υπηρεσία, με μέγεθος γραμματοκιβωτίου στα 500MB, την οποία διέπουν τρεις βασικές αρχές: end-to-end κρυπτογράφηση, “zero knowledge” προστασία της ιδιωτικής ζωής, και αυθεντικοποίηση τριών παραγόντων.

Η εταιρεία αναφέρει ότι στόχος της είναι να κάνει την κρυπτογράφηση τόσο “απλή, όσο η αποστολή ενός συνηθισμένου μηνύματος”, ώστε ο καθένας να μπορεί να την χρησιμοποιήσει.

Αναφορικά με την ταυτοποίηση των χρηστών, εκτός από την χρήση username και password, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με τη χρήση YubiKey ή με τη χρήση κωδικού, ο οποίος θα αποστέλλεται στο κινητό τους τηλέφωνο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν και τους τρείς τρόπους προστασίας ταυτόχρονα.

Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία είναι δωρεάν, υπάρχουν πρόσθετες υπηρεσίες Premium και Plus για όσους χρειάζονται επιπλέον χώρο αποθήκευσης.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγγραφή στην υπηρεσία από εδώ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS