ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη χάκερ για επίθεση στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Warid

Συνελήφθη χάκερ για επίθεση στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Warid

Pakistani-Man-Arrested-for-Hacking-Telecoms-Company-Warid

Το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων του κυβερνοχώρου (NR3C) της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών του Πακιστάν (FIA) συνεργάστηκε με τις τοπικές αρχές για τον εντοπισμό και σύλληψη ενός υπόπτου για hacking στα συστήματα της Warid Telecom.

Η Warid είναι μια πολυεθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα το Αbu-Dhabi, που παρέχει υπηρεσίες σε Κονγκό, Πακιστάν και Ουγκάντα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Express Tribune, ο Mubashar Shahzad κατηγορείται για υποκλοπή απόρρητων πληροφοριών από τις βάσεις δεδομένων πελατών της εταιρείας, και διαρροή τους στο διαδίκτυο.

Οι αρχές άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση, όταν ένα από τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών υπέβαλε μήνυση. Οι ερευνητές χρειάστηκαν μόνο λίγες ημέρες για να εντοπίσουν τον ύποπτο βασιζόμενοι σε μια διεύθυνση IP:

Τα κλεμμένα δεδομένα δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο earlysms.com, έτσι οι αρχές απευθύνθηκαν στην εταιρεία hosting του συγκεκριμένου ιστότοπου, εντοπίζοντας τα στοιχεία του υπόπτου (διεύθυνση IP, email, και αριθμό τηλεφώνου), τα οποία οδήγησαν και στη σύλληψή του.

Η ιστοσελίδα, στην οποία ο χάκερ δημοσίευσε τα κλεμμένα δεδομένα, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS