ΑρχικήinetΤα Office Web Apps γίνονται Office Online

Τα Office Web Apps γίνονται Office Online

microsoft

Ακολουθώντας την τακτική που ακολουθήθηκε με την μετονομασία του SkyDrive σε OneDrive, η Microsoft προχώρησε σε αλλαγές και σε ότι αφορά της σουίτα Office Web Apps η οποία πλέον θα αποκαλείται Office Online.

Με τη συγκεκριμένη μετονομασία η Microsoft ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να αποδώσει επακριβώς την ουσία αυτού που ακριβώς είναι το Office Web Apps (νυν Office Online): μία online σουίτα εφαρμογών γραφείου η οποία περιλαμβάνει εκδόσεις εφαρμογών όπως τα Word, Powerpoint, Excel κλπ, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν από τους χρήστες της πλατφόρμας OneDrive.

Επιπλέον, θα αλλάξει και η ηλεκτρονική διεύθυνση, σε Office.com, όπου θα βρίσκεται το Office Online.

Σύμφωνα με την Amanda Lefebvre, Product Marketing Manager του Office Online, η αλλαγή ονομασίας έγινε καθώς η προηγούμενη ονομασία (Office Web Apps) δημιουργούσε σύγχυση σε αρκετούς χρήστες, καθώς θεωρούσαν ότι επρόκειτο για ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο θα έπρεπε να περιηγηθούν, να βρουν την εφαρμογή που τους ενδιαφέρει και να την εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους.

[wdca_ad id=”73118″ ]

Αντίθετα, με τη νέα ονομασία (Office Online) υποδηλώνεται άμεσα ότι η σουίτα είναι διαθέσιμη για χρήση μέσω του web browser.

Από το νέο site (Office.com) οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν και να χρησιμοποιούν εύκολα όλες τις εφαρμογές και τα εργαλεία της σουίτας (Word, Outlook, People, OneNote, PowerPoint, Calendar, Excel) απλά κάνοντας sign in με το λογαριασμό Microsoft ή δημιουργώντας ένα νέο.

Στα νέα στοιχεία που έχουν προστεθεί περιλαμβάνονται νέα document templates, όπως επίσης η δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής ανάμεσα στις εφαρμογές. Τα αρχεία που δημιουργούνται με τη χρήση εφαρμογών του Office Online αποθηκεύονται αυτόματα στο OneDrive.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS