ΑρχικήsecurityH Wickr προσφέρει έως και 100.000 δολάρια για την ανεύρεση κρίσιμων ευπαθειών

H Wickr προσφέρει έως και 100.000 δολάρια για την ανεύρεση κρίσιμων ευπαθειών

app-wickr

Το ποσό των 100.000 δολαρίων προσφέρει η εταιρεία Wickr σε όποιον καταφέρει να εντοπίσει μια κρίσιμη ευπάθεια στην ομώνυμη εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που έχει αναπτύξει.

Η εφαρμογή Wickr για Αndroid και iPhone έχει σχεδιαστεί για την αποτελεσματική προστασία των τηλεφώνων των χρηστών και την διαφύλαξη της ιδιωτικότητας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Η ανταμοιβή των 100.000 δολαρίων θέτει την μικρή εταιρεία στην ίδια κατηγορία με εταιρείες κολοσσούς όπως Google, Facebook και Microsoft, οι οποίες προσφέρουν σημαντικές αμοιβές σε ερευνητές ασφαλείας για την ανεύρεση επικίνδυνων σφαλμάτων – bugs – που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα των χρηστών.

H εφαρμογή έχει ήδη ελεγχεί εξονυχιστικά από την Wickr και η πρόκληση είναι μεγάλη: Η Veracode, μια εταιρεία που πραγματοποιεί ελέγχους ασφαλείας σε εφαρμογές και  η Stroz Friedberg, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην προηγμένη ψηφιακή εγκληματολογική έρευνα, έχουν αξιολογήσει επίσης το λογισμικό, πέρα από ανεξάρτητους ερευνητές ασφαλείας .

[wdca_ad id=”73118″ ]

Οι εταιρείες επωφελούνται από τα προγράμματα ανταμοιβής για την ανεύρεση ευπαθειών, διότι παρέχουν κίνητρο σε μεγάλο αριθμό εμπειρογνόμωνων να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους. Σε πολλές περιπτώσεις τα προγράμματα αυτά αποτελούν καλύτερη επένδυση από την πρόσληψη προσωπικού πλήρους απασχόλησης για τον ίδιο σκοπό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS