ΑρχικήSecurityEπίθεση hacking δέχτηκε η εταιρεία ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών Pixel Federation - διέρρευσαν...

Eπίθεση hacking δέχτηκε η εταιρεία ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών Pixel Federation – διέρρευσαν τα στοιχεία πρόσβασης 38.000 χρηστών

Credentials-of-38-000-Pixel-Federation-Users-Leaked-by-Hacker

Ο χάκερ που παραβίασε τα συστήματα του Συμβουλίου Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου (UKCGE), κατάφερε να διεισδύσει και στα συστήματα της Pixel Federation, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τα usernames και οι κωδικοί πρόσβασης περίπου 38.000 χρηστών έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Η Pixel Federation εξέδωσε ανακοίνωση στον διαδικτυακό της ιστότοπο, επιβεβαιώνοντας την παραβίαση και καλώντας όλους τους χρήστες να προχωρήσουν άμεσα σε αλλαγή κωδικού πρόσβασής. Η εταιρεία διευκρίνισε επίσης ότι τα στοιχεία πληρωμών δεν τέθηκαν σε κίνδυνο κατά την επίθεση.

Οι κωδικοί πρόσβασης που διέρρευσαν είχαν κρυπτογραφηθεί με τον αλγόριθμο MD5, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να σπάσουν.

Σε περίπτωση που διαθέτετε λογαριασμό στο Pixel Federation, συνίσταται να αλλάξετε άμεσα τον κωδικό σας. Αν ο ίδιος κωδικός έχει χρησιμοποιηθεί και για άλλους λογαριασμούς, θα πρέπει να προχωρήσετε στις αντίστοιχες αλλαγές.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS