ΑρχικήinetΗ Google επενδύει και στα ρομπότ με επικεφαλής τον δημιουργό του Android

Η Google επενδύει και στα ρομπότ με επικεφαλής τον δημιουργό του Android

meka_robot1Από τη Google αποκάλυψαν πως βρίσκονται στο στάδιο προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού, με στόχο την ανάπτυξη ρομπότ. Στο project είναι επικεφαλής το πρώην αφεντικό του Android, Andy Rubin.

Οι ανώνυμες πηγές επιβεβαίωσαν την παραπάνω πληροφορία, αφού η Google έχει προχωρήσει και σε αρκετές εξαγορές εξειδικευμένων εταιρειών, αρνήθηκαν πάντως να αποκαλύψουν το είδος του ρομπότ πρόκειται να δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, αρχικά τουλάχιστον η Google δεν σχεδιάζει να πουλήσει ρομπότ, αλλά εικάζεται πως τα ρομπότ μπορεί να συνδυαστούν με τα αυτοκινούμενα οχήματα, που προορίζονται για την παράδοση αγαθών σε καταναλωτές.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα ένα πρόγραμμα αυθημερόν παράδοσης κηπευτικών (!) στις περιοχές του Σαν Φρανσίσκο και του Σαν Χοσέ, με την ονομασία Google Shopping Express.

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις του project βρίσκονται στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, ενώ θα υπάρχουν και γραφεία στην Ιαπωνία, όπου και υπάρχει πολύ μεγάλη τεχνογνωσία στη ρομποτική.

Στη Google έχουν θέσει 10ετές χρονοδιάγραμμα για το project.

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS