Αρχικήinet2.000.000 κλεμένοι κωδικοί από Facebook, Twitter κλπ βρέθηκαν σε server

2.000.000 κλεμένοι κωδικοί από Facebook, Twitter κλπ βρέθηκαν σε server

cyber_hackers201

Ερευνητές ασφαλείας από to SpiderLabs του Trustwave βρήκαν ένα διακομιστή Pony Botnet να περιέχει περίπου 2 εκατομμύρια διαπιστευτήρια για διάφορες online υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων Facebook, Google, Twitter, Linkedln, Yahoo email, FTP λογαριασμούς, Remote Desktop και Shell λογαρισμούς.

Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από το SpiderLabs και δείχνουν ότι περίπου 318.000 των κλεμμένων κωδικών πρόσβασης ανήκουν σε λογαρισμούς του Facebook !!!.

Άλλοι, περίπου 60.000, κλεμμένοι κωδικοί πρόσβασης είναι από τους λογαριασμούς Yahoo. Περίπου 54.000 είναι για το accounts.google.com, 21.700 κωδικοί πρόσβασης για το Twitter λογαριασμούς, και μόνο περίπου 8.500 κωδικοί πρόσβασης είναι γιά το LinkedIn.

Τα δεδομένα φαίνεται να προέρχονται από όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι χρήστες από όλες τις χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος) ίσως να έχουν επηρεαστεί από την κλοπή.

Οι αριθμοί είναι αρκετά υψηλή και αυτό ακριβώς αποδεικνύει ότι ο καθένας θα πρέπει να είναι προσεκτικός σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης που θα επιλέξουν για τους λογαριασμούς τους καθώς και τι εφαρμογές τρέχει στο υπολογιστή του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS