ΑρχικήinetΗ κρυπτογράφηση θα σκοτώσει τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο, δηλώνει ο Schmidt της...

Η κρυπτογράφηση θα σκοτώσει τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο, δηλώνει ο Schmidt της Google [Bloomberg]

Encryption-Will-Kill-Internet-Censorship-Says-Google-s-Schmidt

O Πρόεδρος της Google, Eric Schmidt πιστεύει ότι η λογοκρισία της κυβέρνησης θα εξαφανιστεί μέσα στα δεκαετία, χάρη στην δυσκολότερη παραβίαση των κωδικών κρυπτογράφησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg , ο Schmidt δήλωσε ότι η κρυπτογράφηση που προορίζεται για την κίνηση στο Διαδίκτυο μπορεί επίσης να αποτρέψει την κυβέρνηση από την λογοκρισία των επικοινωνιών του πληθυσμού τους. «Μπορούμε να σταματήσουμε τη λογοκρισία της κυβέρνησης σε μια δεκαετία. Η λύση για την εποπτεία της κυβέρνησης είναι να κρυπτογραφήσουμε τα πάντα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ουάσιγκτον.

Αρκετές εταιρείες έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει την πρόθεσή τους να αυξήσουν την ασφάλεια τους αναβαθμίζοντας τα επίπεδα κρυπτογράφησης, όπως η Google, το Facebook και η Yahoo. Όλες στον απόηχο του σκανδάλου της NSA.

Στην ομιλία του, ο Schmidt παραδέχθηκε, επίσης, ότι η εταιρεία είχε ενισχύσει τα συστήματα, ως αποτέλεσμα των πιο πρόσφατων γεγονότων με την NSA. «Είναι λογικό να αναμένεται ότι η βιομηχανία στο σύνολό της θα συνεχίσει να ενισχύει τα συστήματα αυτά», δήλωσε.

Επιπλέον, η Google εργάζεται για την τεχνολογία που θα επιτρέπει στον τελικό χρήστη να επικοινωνεί με ασφάλεια και να προστατεύεται εναντίον επιθέσεων hacking. «Πρώτα προσπαθούν να σας εμποδίσουν, τότε θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν, τότε κερδίζετε. Η δύναμη μετατοπίζεται», δήλωσε ο Schmidt.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS