ΑρχικήSecurityΔιέρρευσαν στοιχεία του Κινεζικού Εμπορικού Επιμελητηρίου;

Διέρρευσαν στοιχεία του Κινεζικού Εμπορικού Επιμελητηρίου;

Hackers-Leak-Data-Allegedly-Stolen-from-Chinese-Chamber-of-Commerce-Website-396936-2

H ομάδα hacking, γνωστή ως Raptor Swag, ισχυρίζεται ότι κατάφερε να παραβιάσει την ιστοσελίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κίνας. Οι hackers διέρρευσαν 7.4Μb δεδομένων που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες.

“Η Κίνα είναι ανόητη. Μπορεί να υπερηφανεύεται για την εικόνα του πανίσχυρου στρατού και της ασταμάτητης κυβέρνησης της, στην πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να προστατεύσει τα συστήματά της από βασικές επιθέσεις”, δήλωσαν οι hackers.

Οι επιτιθέμενοι δημοσίευσαν δεκάδες αρχεία τύπου .csv και αρχεία καταγραφής (log files) που περιέχουν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθύνσεις IP και αριθμούς τηλεφώνων που φέρεται ότι ανήκουν σε Κινέζους αξιωματούχους.

Οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω της αξιοποίησης μιας ευπάθειας τύπου SQL Injection.

“Ελέγξτε τα «log» αρχεία που περιέχονται στα δεδομένα για να πάρετε μια ιδέα για τον αριθμό των βάσεων δεδομένων που έχουμε στην κατοχή μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε παραθέσει τους πίνακες και τις στήλες για την κάθε μία χωριστά, αν είχαμε περισσότερο χρόνο. Όπως και να ‘χει, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξουμε την Κίνα ότι είναι πολύ εύκολος στόχος”.

Οι χάκερς της ομάδας Raptor Swag ισχυρίζονται ότι μέχρι στιγμής έχουν παραβιάσει συνολικά 71 κινεζικές κυβερνητικές ιστοσελίδες. Επιπλέον, ορισμένα μέλη της ομάδας έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις έναντι της κυβέρνησης της Συρίας.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS