ΑρχικήsecurityAirbus: Εξαγοράζει την INFODAS για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας

Airbus: Εξαγοράζει την INFODAS για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας

Η Airbus Defense and Space συμφώνησε να εξαγοράσει την INFODAS, μια γερμανική εταιρεία με έδρα την Κολωνία που εξειδικεύεται σε λύσεις κυβερνοασφάλειας και πληροφορικής στον δημόσιο τομέα.

airbus INFODAS

Η συναλλαγή υπόκειται σε κανονικές ρυθμιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2024.

Η εξαγορά της INFODAS από την Airbus ενισχύει την κυβερνοασφάλεια της εταιρείας προς όφελος όχι μόνο των ευρωπαίων – αλλά και των παγκόσμιων πελατών της. Με τις αυξανόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο και την αυξανόμενη ψηφιοποίηση και συνδεσιμότητα των προϊόντων και συστημάτων της, η κυβερνοασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Airbus. Τα τελευταία χρόνια, η Airbus επεκτείνει συνεχώς τις δυνατότητές της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προστασία για τα προϊόντα, τις λειτουργίες, τους πελάτες και το οικοσύστημα της, συπεριλαμβανομένων μεγάλων προγραμμάτων όπως το Future Combat Air System (FCAS).

Διαβάστε περισσότερα: Air Europa: Τα δεδομένα των πελατών πιθανότατα παραβιάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση του Οκτωβρίου

Η INFODAS είναι μια εταιρεία με περίπου 250 υπαλλήλους και ετήσια έσοδα περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτός από την έδρα της στην Κολωνία, διαθέτει επιπλέον γραφεία σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, όπως Βερολίνο, Βόννη, Αμβούργο, Μόναχο και Μάιντς. Έχει λάβει πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI) ως πάροχος υπηρεσιών ασφάλειας πληροφορικής στους τομείς ελέγχου συστημάτων πληροφοριών, συμβουλευτικής και penetration tests.

airbus INFODAS κυβερνοασφάλεια

Τα προϊόντα του SDoT Security Gateway έχουν λάβει πιστοποίηση σύμφωνα με τα Common Criteria Κοινά Κριτήρια και άλλες πιστοποιήσεις που ισχύουν ανά χώρα.

Πηγή: airbus.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS