ΑρχικήsecurityFrance Travail: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 43 εκατ. άτομα

France Travail: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 43 εκατ. άτομα

Η France Travail, η γαλλική κυβερνητική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την εγγραφή ανέργων και την παροχή βοήθειας για την εύρεση εργασίας, προειδοποιεί για μια παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει 43 εκατομμύρια άτομα. Σύμφωνα με την υπηρεσία, κάποιοι hackers παραβίασαν τα συστήματά της και ενδέχεται να εκμεταλλευτούν τα προσωπικά στοιχεία.

France Travail Παραβίαση δεδομένων

Οι hackers έκλεψαν στοιχεία που ανήκαν σε άτομα που αναζητούσαν εργασία, εγγεγραμμένα στην υπηρεσία τα τελευταία 20 χρόνια. Η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου και έγινε αντιληπτή περίπου ένα μήνα μετά. Αποκαλύφθηκαν επίσης δεδομένα από άτομα με προφίλ υποψηφίου εργασίας.

Τα άτομα που επηρεάζονται από την παραβίαση δεδομένων της France Travail θα λάβουν ειδοποίηση.

Δείτε επίσης: Πανεπιστήμιο Στάνφορντ: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 27.000 άτομα

Τα δεδομένα που εκτέθηκαν, περιλαμβάνουν:

  • Πλήρες όνομα
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Τόπος γέννησης
  • Αριθμός κοινωνικής ασφάλισης (NIR)
  • France Travail identifier
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Ταχυδρομική διεύθυνση
  • Τηλεφωνικό νούμερο

Η France Travail συνιστά στα άτομα, που επηρεάζονται από την παραβίαση δεδομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με τα email, τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα SMS που θα λάβουν το επόμενο διάστημα. Τα δεδομένα που έχουν εκτεθεί, αυξάνουν τον κίνδυνο κλοπής ταυτότητας και phishing επιθέσεων.

Δείτε επίσης: Acer Philippines: Παραβίαση δεδομένων εργαζομένων

Η France Travail διευκρίνισε ότι το περιστατικό δεν επηρεάζει τα τραπεζικά στοιχεία ή τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών των ανθρώπων.

Όσοι επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων της France Travail μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στην εισαγγελία του Παρισιού για να βοηθήσουν στην έρευνα.

Η France Travail έχει ήδη ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα για να καθορίσει την πλήρη έκταση της παραβίασης και τον τρόπο με τον οποίο οι hackers κατάφεραν να παραβιάσουν τα συστήματά της.

Επιπλέον, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Επιτροπής Πληροφορικής και Ελευθεριών (CNIL), η οποία δήλωσε ότι ενδέχεται να επηρεαστούν έως και 43 εκατομμύρια άνθρωποι. Η υπηρεσία συνεργάζεται ενεργά με την επιτροπή για να διερευνήσει την παραβίαση και να αναζητήσει τους υπεύθυνους.

Δείτε επίσης: EquiLend Holdings: Παραβίαση δεδομένων υπαλλήλων

Σύντομα, θα ενημερώσει τους πιθανώς επηρεασμένους χρήστες και θα τους συμβουλεύσει να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης και να παρακολουθούν τακτικά τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

Μετά το περιστατικό, η France Travail θα πρέπει να ενισχύσει τις διαδικασίες ασφάλειας και να εξετάσει πιθανές βελτιώσεις στο σύστημα ασφάλειάς της για να αποτρέψει παρόμοιες παραβιάσεις στο μέλλον.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS