ΑρχικήbusinessΚυβερνοασφάλεια: Αναδεικνύεται ως ανθεκτική δύναμη εν μέσω φθίνουσας δραστηριότητας στις ΤΜΤ συμφωνίες

Κυβερνοασφάλεια: Αναδεικνύεται ως ανθεκτική δύναμη εν μέσω φθίνουσας δραστηριότητας στις ΤΜΤ συμφωνίες

Παρά τη μείωση της συνολικής δραστηριότητας σε συμφωνίες στον τομέα του ΤΜΤ (τεχνολογία, μέσα ενημέρωσης και τηλεπικοινωνίες), η κυβερνοασφάλεια έχει αναδειχθεί ως ένα αναγκαίο στοιχείο.

ΤΜΤ συμφωνίες

Με την κλιμάκωση των κυβερνοαπειλών παγκοσμίως, οι εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στις επενδύσεις σε δυνατότητες κυβερνοασφάλειας, οδηγώντας σε αύξηση των σχετικών συμφωνιών συγχωνεύσεων και εξαγορών το 2023. Αυτή η σταθερή ανάπτυξη υπογραμμίζει την κρίσιμη σημασία της κυβερνοασφάλειας εν μέσω εξελισσόμενων τοπίων απειλών και της αυξανόμενης πολυπλοκότητας των κυβερνοεπιθέσεων σύμφωνα με τις παγκόσμιες επιθέσεις , μια κορυφαία εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης.

Δείτε ακόμα: Ascenz Marorka: Λαμβάνει έγκριση τύπου κυβερνοασφάλειας

Η τελευταία έκθεση της GlobalData με τίτλο «Παγκόσμιες Συμφωνίες Συγχωνεύσεων και Εξαγορών στον Τομέα της Τεχνολογίας, των Μέσων και των Τηλεπικοινωνιών (TMT) για το 2023 – Top Θέματα και Προβλέψεις – Thematic Intelligence», αναδεικνύει ότι οι συμφωνίες που αφορούν την κυβερνοασφάλεια ανήλθαν συνολικά σε 42 δισ. δολάρια το 2023, καθιστώντας τη το δεύτερο σημαντικότερο θέμα μεταξύ των κορυφαίων 100 συμφωνιών. Η συνολική αξία των συμφωνιών Συγχωνεύσεων και Εξαγορών στον Τομέα της Τεχνολογίας, των Μέσων και των Τηλεπικοινωνιών (TMT M&A) μειώθηκε κατά 46% το 2023, φτάνοντας τα 403 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 745 δισ. δολάρια του προηγούμενου έτους. Παρόμοιες τάσεις παρατηρήθηκαν στον αριθμό των συναλλαγών, που ανήλθαν συνολικά σε 451 το 2023, μειώνοντας κατά 26% σε σχέση με το 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση “Tech Sentiment Polls Q4 2023 – Thematic Intelligence” από την GlobalData, το 70% των ερωτηθέντων ανέφερε πως η κυβερνοασφάλεια είτε έχει ήδη επηρεάσει τον κλάδο τους είτε αναμένεται να το κάνει μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Οι επιθέσεις που χρηματοδοτούνται από κράτη αποτελούν σοβαρή απειλή, ενώ οι επιθέσεις ransomware γίνονται ολοένα και πιο εξελιγμένες.

Η Priya Toppo, Θεματική Αναλύτρια Νοημοσύνης στην GlobalData, τονίζει: “Με την άνοδο τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τους αυξανόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους, ο όγκος και η πολυπλοκότητα των κυβερνοεπιθέσεων έχουν επίσης αυξηθεί. Η απόκτηση μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας θα διευκολύνει τις εταιρείες να ενσωματώσουν ομαλά τις νέες τεχνολογίες”.

Η μεγαλύτερη συμφωνία για την κυβερνοασφάλεια συνέβη με την εξαγορά της Splunk από την Cisco, με κόστος 30 δισ. δολαρίων. Αυτή η συμφωνία ξεχώρισε ως η μεγαλύτερη στον κλάδο της Τεχνολογίας, των Μέσων και των Τηλεπικοινωνιών το 2023. Ακολούθησε η εξαγορά της εταιρείας λύσεων παγκόσμιας πρόσβασης από την Honeywell, από την Carrier Global, με κόστος 5 δισ. δολαρίων, καθώς και η απόκτηση της Imperva από την Thales, με κόστος 4 δισ. δολαρίων.

Δείτε περισσότερα: Γαλλία: Κυβερνοεπιθέσεις στοχεύουν κυβερνητικές υπηρεσίες

Το 2023, η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στον κλάδο της τεχνολογίας, μέσω των ΤΜΤ, κυριαρχήθηκε από το θέμα της συνδεσιμότητας. Αυτό οδήγησε σε μια σημαντική συμφωνία συγχώνευσης και εξαγοράς, ύψους 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τις κορυφαίες συμφωνίες ΤΜΤ που ανακοινώθηκαν εκείνη τη χρονιά. Συγκεκριμένα, η συμφωνία μεταξύ της Kohlberg Kravis Roberts (KKR) και της εξαγοράς της Telecom Italia από την Abu Dhabi Investment Authority (TIM’s) ανήκε στις σημαντικότερες, με αξία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, η συγχώνευση της Vodafone UK με την Hutchison 3G UK (Three UK), με αξία 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτέλεσε ένα άλλο σημαντικό γεγονός στο χώρο της συνδεσιμότητας.

Στη συνέχεια, αναλύονται τα κύρια θέματα που οδήγησαν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές καθώς και όλες οι σημαντικές συμφωνίες στον τομέα του ΤΜΤ (τεχνολογία, μέσα επικοινωνίας και τηλεπικοινωνίες) που ανακοινώθηκαν από το 2021 έως το 2023, συμπεριλαμβανομένων των hardware και software υπηρεσιών, του internet & μέσων ενημέρωσης και των υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας.

Η Priya Toppo συνεχίζει: «Ένα σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων συγχώνευσης και εξαγοράς προέρχεται από τον κλάδο του λογισμικού εφαρμογών στην τεχνολογία, τα μέσα και τις τηλεπικοινωνίες (TMT), με 114 δισεκατομμύρια δολάρια για 86 συμφωνίες. Ακολουθούν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, των υπηρεσιών πληροφορικής, της μουσικής, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του λογισμικού ασφαλείας για επιχειρήσεις».

ΤΜΤ συμφωνίες

Η Priya Toppo καταλήγει: «Αν και ο τομέας TMT σημείωσε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη δυναμική των συγχωνεύσεων και εξαγορών το 2023, που χαρακτηρίστηκε από σημαντική πτώση τόσο στην αξία των συναλλαγών όσο και στον όγκο. Οι προοπτικές για τη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών το υπόλοιπο του 2024 παραμένουν μειωμένες, αν και με τις πληθωριστικές πιέσεις να μειώνονται και τα επιτόκια να πέφτουν, η GlobalData αναμένει μια μέτρια ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του έτους.

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη Νοτιοκορεάτης στη Ρωσία για κυβερνοκατασκοπεία

Οι εταιρείες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν προληπτικά τις ρυθμιστικές ανησυχίες και να είναι προετοιμασμένες για πιθανές παραχωρήσεις για να εξασφαλίσουν εγκρίσεις συμφωνιών σε ένα περιβάλλον αυξημένου ρυθμιστικού ελέγχου».

Πηγή: dailyhostnews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS