ΑρχικήsecuritySeneca Protocol: Ο hacker επέστρεψε το 80% των κλεμμένων κεφαλαίων

Seneca Protocol: Ο hacker επέστρεψε το 80% των κλεμμένων κεφαλαίων

Ο hacker πίσω από την παραβίαση του Seneca Protocol και την κλοπή crypto αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, φέρεται να επέστρεψε το 80% των κλεμμένων κεφαλαίων.

Seneca Protocol hacker

Χθες, 28 Φεβρουαρίου, ένας hacker χρησιμοποίησε μια ευπάθεια στο πρωτόκολλο και έκλεψε crypto αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια, μετέφερε άλλα 1.000 ETH σε δύο λογαριασμούς. Ως αποτέλεσμα, κλάπηκαν πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά το περιστατικό, η ομάδα του Seneca Protocol προσέγγισε τον επιτιθέμενο, προσφέροντάς του μια αμοιβή, σε αντάλλαγμα για την επιστροφή των κλεμμένων κεφαλαίων.

Δείτε επίσης: Το νέο Migo malware στοχεύει Redis servers για cryptomining

Σε μια ανάρτηση στο X ( πρώην Twitter), η ομάδα του Seneca κάλεσε τον hacker να επιστρέψει τα κλεμμένα χρήματα και να κρατήσει το 20% ως επιβράβευση, για τις «προσπάθειές» του. Άλλωστε το περιστατικό αυτό έδειξε την ύπαρξη κάποιου κενού ασφαλείας, το οποίο πρέπει να διορθωθεί για να μην υπάρξουν άλλες παραβιάσεις.

Συνεργαζόμαστε με τρίτους παρόχους ασφάλειας και με τις αρχές επιβολής του νόμου για να εντοπίσουμε τα κεφάλαια και να εντοπίσουμε τα πορτοφόλια των παραληπτών. Η έγκαιρη δράση είναι ζωτικής σημασίας, επομένως σας παρακαλούμε να επιστρέψετε τα χρήματα το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε οποιαδήποτε περαιτέρω νομική ενέργεια“, έγραψε ακόμα η ομάδα Seneca Protocol.

Δείτε επίσης: Hackers έκλεψαν 290 εκατομμύρια σε crypto από το PlayDapp

Μερικές ώρες μετά την ανάρτηση, ο hacker φέρεται να επέστρεψε 1.537 ETH, αξίας περίπου 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα crypto μεταφέρθηκαν σε μια διεύθυνση Ethereum που είχε καθορίσει η ομάδα του Seneca Protocol. Η επιστροφή έγινε σε τρεις συναλλαγές.

Δείτε επίσης: Οι hackers στρέφονται σε centralized exchanges για επιθέσεις crypto

Κατά κάποιο τρόπο, η παραβίαση αυτή μοιάζει με ένα bug bounty πρόγραμμα, όπου ένας hacker ή ερευνητής ασφαλείας εντοπίζει μια ευπάθεια σε ένα σύστημα και δείχνει πώς μπορεί να την εκμεταλλευτεί ένας κακόβουλος χρήστης. Στη συνέχεια, ο προμηθευτής του εν λόγω συστήματος δίνει μια αμοιβή στον hacker. Έτσι και αυτός ο hacker μπόρεσε να κλέψει πολλά crypto, αλλά μετά από διαπραγμάτευση με την ομάδα του Seneca Protocol, επέστρεψε τα χρήματα κρατώντας μόνο μια αμοιβή.

Αυτό το περιστατικό έδειξε ότι οι οργανισμοί πρέπει να ελέγχουν συνεχώς τα συστήματά τους και να βελτιώνουν την ασφάλεια των λογισμικών τους.

Πηγή: dailycoin.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS