ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΑσυνήθιστες εικόνες AI δημοσιεύτηκαν στο Science Journal

Ασυνήθιστες εικόνες AI δημοσιεύτηκαν στο Science Journal

Αυτή την εβδομάδα, το επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Cell and Developmental Biology δημοσίευσε μια έρευνα που παρουσιάζει ασυνήθιστες εικόνες, οι οποίες δημιουργήθηκαν με τη χρήση του Midjourney, μιας από τις πιο δημοφιλείς συσκευές τεχνητής νοημοσύνης (AI).

εικόνες AI

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Cell and Developmental Biology, το οποίο παρουσίασε μια έρευνα σχετικά με τη σχέση μεταξύ των βλαστοκυττάρων στους όρχεις των θηλαστικών και μιας σημαντικής οδού σηματοδότησης που σχετίζεται με τη φλεγμονή και τον καρκίνο.

Διαβάστε επίσης: Meta: Θέλει να επισημαίνονται όλες οι AI εικόνες στο Facebook και το Instagram

Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν δημιουργήθηκαν με τη χρήση του Midjourney, ενός εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης. Παρόλο που το περιεχόμενο της έρευνας δεν φαίνεται να είναι πλαστό, οι παρουσιαζόμενες εικόνες φαίνεται να περιέχουν ανακρίβειες και ατυχείς λεπτομέρειες. Το περιοδικό δήλωσε ότι είναι δυνατή η διόρθωση πιθανών σφαλμάτων ή εσφαλμένων στοιχείων στις εικόνες, χωρίς ωστόσο να επηρεάζονται τα συμπεράσματα της έρευνας. Ο συγγραφέας της μελέτης, Dingjun Hao, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αιτήματα για σχόλια. Φαίνεται ότι οι ερευνητές ακολούθησαν τις απαραίτητες διαδικασίες αξιολόγησης ποιότητας πριν από τη δημοσίευση τους, παρόλα αυτά η ποιότητα των εικόνων που έχουν χρησιμοποιηθεί έχει αμφισβητηθεί, καθιστώντας αναγκαία την επανεξέταση της πολιτικής του περιοδικού για τη δημοσίευση διορθωμένων εκδόσεων.

Η πρόσφατη επιστημονική έρευνα αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της δυνατότητας της τεχνητής νοημοσύνης (AI) να δημιουργεί παραπλανητικές εικόνες. Παρά τις προσπάθειες για επιστημονική ακρίβεια, οι ερευνητές πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην παραβλέψουν βασικές λεπτομέρειες στις εικόνες που παράγονται από την τεχνητή νοημοσύνη.

εικόνες AI

Δείτε περισσότερα: Facebook: Επιτρέπει παραλλαγή βίντεο που απεικονίζει τον Biden ως παιδεραστή

Αυτή η κατάσταση μπορεί να απειλήσει την επιστημονική ακεραιότητα και να δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα της έρευνας. Είναι ζωτικής σημασίας να αξιολογούμε προσεκτικά τις πρακτικές χρήσης της τεχνολογίας δημιουργίας κειμένου, προκειμένου να διασφαλίσουμε την επιστημονική ακρίβεια και να αποφύγουμε την παραβίαση της επιστημονικής ακεραιότητας.

Πηγή: gizmodo.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS