ΑρχικήSecurityΡώσοι, Κινέζοι και Ιρανοί χρησιμοποιούν AI εργαλεία για να βελτιώσουν τις ικανότητές...

Ρώσοι, Κινέζοι και Ιρανοί χρησιμοποιούν AI εργαλεία για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στο hacking

Η Ρωσία, η Κίνα και άλλοι αντίπαλοι των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιούν νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στο hacking, σύμφωνα με μια έκθεση της Microsoft και της OpenAI.

Ρώσοι, Κινέζοι και Ιρανοί hackers

Έχουμε ξανακούσει για κατάχρηση των AI chatbots (π.χ. ChatGPT) από εγκληματίες του κυβερνοχώρου, αλλά αυτή η έκθεση είναι η πρώτη που συσχετίζει κορυφαίες κυβερνητικές hacking ομάδες με συγκεκριμένες χρήσεις των large language models (LLM).

Το τελευταίο διάστημα, γίνεται έντονη συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους της ταχέως αναπτυσσόμενης τεχνολογίας, ενώ πολλές χώρες προσπαθούν να θέσουν κάποιους περιορισμούς στη χρήση της.

Δείτε επίσης: Μετρό Λονδίνου: Ανιχνεύει επικίνδυνες καταστάσεις με τη χρήση AI

Σύμφωνα με την έκθεση της Microsoft, εργαλεία AI χρησιμοποιούνται από τουλάχιστον δύο hacking ομάδες που συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση και από ομάδες από τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Ομάδες εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, κυβερνητικοί hackers και άλλοι αντίπαλοι εξερευνούν και δοκιμάζουν διαφορετικές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης καθώς αναδύονται, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν την πιθανή αξία τους για τις δραστηριότητές τους και τους ελέγχους ασφαλείας που μπορεί να χρειαστεί να παρακάμψουν“, έγραψε η Microsoft.

Η Microsoft είπε ότι διέκοψε την πρόσβαση των hacking ομάδων σε AI εργαλεία που βασίζονται στο ChatGPT της OpenAI. Είπε ακόμα ότι θα ειδοποιήσει τους κατασκευαστές και για άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από hackers και θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ομάδες και τις τεχνικές που επιλέγουν.

Ευτυχώς, ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επιθέσεις με εκμετάλλευση της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά οι hackers εργάζονται πάνω σε αυτό.

Ο Sherrod DeGrippo, στέλεχος της Microsoft, αναγνώρισε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να δει όλα όσα κάνουν οι hackers και τόνισε ότι η διακοπή ορισμένων λογαριασμών δεν θα αποθάρρυνε τους εισβολείς να δημιουργήσουν νέους.

Η Microsoft δεν θέλει να διευκολύνει τους παράγοντες απειλών που διαπράττουν εκστρατείες“, είπε. “Αυτός είναι ο ρόλος μας, να τους χτυπήσουμε καθώς εξελίσσονται“.

Δείτε επίσης: AI: Καθιστά τις κυβερνοεπιθέσεις πιο αποτελεσματικές

Ρώσοι, Κινέζοι και Ιρανοί AI hacking

Μεταξύ των κρατικών hacking ομάδων που χρησιμοποιούν εργαλεία AI, είναι:

  • Μια κορυφαία ρωσική ομάδα, που σχετίζεται με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU: Αυτή η ομάδα έχει χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να ερευνήσει τεχνολογίες δορυφόρων και ραντάρ που μπορεί να σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Βορειοκορεάτες hackers: Χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να μάθουν περισσότερα σχετικά με ευπάθειες που αναφέρθηκαν δημόσια, συμπεριλαμβανομένου ενός bug από το 2022 στα εργαλεία υποστήριξης της Microsoft.
  • Μια ομάδα από το Ιράν: Οι hackers χρησιμοποίησαν AI εργαλεία για να βρουν νέους τρόπους για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους και να αποφύγουν τον εντοπισμό.
  • Δύο κινεζικές ομάδες: Οι hackers της μιας κρατικής hacking ομάδας προσπάθησαν να δημιουργήσουν προγράμματα και περιεχόμενο, ενώ μια άλλη κινεζική ομάδα “αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των LLM στην προμήθεια πληροφοριών για δυνητικά ευαίσθητα θέματα, άτομα υψηλού προφίλ, περιφερειακή γεωπολιτική, επιρροή των ΗΠΑ και εσωτερικές υποθέσεις”, έγραψε η Microsoft.

Δείτε επίσης: Οργανισμοί απαγορεύουν τη χρήση Generative AI λόγω ανησυχιών για απόρρητο

τεχνητή νοημοσύνη hackers

Δυστυχώς, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών hacking με διάφορους τρόπους. Πρώτον, μπορεί να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες, επιτρέποντας στους hackers να εκτελούν επιθέσεις σε μεγαλύτερη κλίμακα και με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Δεύτερον, το AI μπορεί να βοηθήσει στην εξατομίκευση των επιθέσεων. Με τη χρήση μηχανικής μάθησης, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει τα δεδομένα και να προσαρμόσει τις επιθέσεις βάσει των ευρημάτων, καθιστώντας τις πιο αποτελεσματικές.

Τρίτον, το AI μπορεί να βελτιώσει την ανίχνευση των αδυναμιών ενός συστήματος. Με τη χρήση αλγορίθμων deep learning, το AI μπορεί να ανακαλύψει νέες ευπάθειες που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας hacker.

Τέλος, μπορεί να διευκολύνει την ανάπτυξη πιο πολύπλοκων επιθέσεων. Με την ικανότητα να μαθαίνει και να προσαρμόζεται, το AI μπορεί να βοηθήσει τους hackers να δημιουργήσουν πιο εξελιγμένες και δύσκολες στην ανίχνευση επιθέσεις.

Πηγή: www.washingtonpost.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS