ΑρχικήsecurityTips ενός ethical hacker για να προστατευτείτε από χάκερ

Tips ενός ethical hacker για να προστατευτείτε από χάκερ

Ένας ethical hacker αποκάλυψε πέντε tips για να παραμείνετε ασφαλείς από κακόβουλους χακερ, και είναι πιθανόν ότι κάποιοι από εμάς δεν τηρούμε αυτά τα απλά πράγματα.

Δείτε επίσης: HackerOne: Έχει δώσει πάνω από $300 εκατομμύρια σε προγράμματα bug bounty
ethical hacker

Ο ειδικός – ο οποίος έχει προειδοποιήσει προηγουμένως τους ανθρώπους για το dark web και πόσο δύσκολη είναι η πρόσβαση σε αυτό – πρόσφερε τις συμβουλές του εμφανιζόμενος ως καλεσμένος στην εκπομπή Shawn Ryan Show πέρυσι.

Οι εγκληματίες δεν υπάρχουν μόνο στο φυσικό κόσμο, πολλοί από αυτούς είναι online και εκτελούν τις δραστηριότητές τους μέσω hacking ή του dark web.

Ο Ryan Montgomery, ένας “ethical hacker” και επαγγελματίας ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, έχει επισημάνει πέντε tips για να εμποδίσουμε αυτούς τους εγκληματίες να χακάρουν τις συσκευές μας.

Γνωστός για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη διαδικτυακών κακοποιών, ο Montgomery εμφανίστηκε στην εκπομπή για να ενημερώσει τους ανθρώπους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιήστε ένα διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Αυτονόητο αλλά ένας διαχειριστής κωδικών σας βοηθά να καταγράψετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης για τους διάφορους λογαριασμούς σας.

Πάντα συνιστούνται ισχυροί, μοναδικοί κωδικοί πρόσβασης, και ένας διαχειριστής θα σας βοηθήσει να τους καταγράφετε σε ένα ασφαλές, κλειδωμένο χώρο.

Εγκατάσταση ενός προγράμματος antivirus

Ο Montgomery υποστηρίζει ότι αυτό είναι ουσιώδες ή ότι θα πρέπει να «συμβουλευτείτε μια εταιρεία πληροφορικής με ειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια ή μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας».

Ένα πρόγραμμα antivirus προστατεύει τον υπολογιστή σας ανιχνεύοντας και απομακρύνοντας ιούς και άλλους τύπους κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να βλάψουν τη συσκευή σας.

Δείτε ακόμα: Βορειοκορεάτες hackers στοχεύουν blockchain engineers με το Kandykorn malware

Χρησιμοποιήστε ένα πορτοφόλι με αντικλεπτική προστασία RFID

Το RFID αντιπροσωπεύει την αναγνώριση μέσω ραδιοσυχνοτήτων και λειτουργεί με τη μετάδοση ραδιοκυμάτων για την αναγνώριση και παρακολούθηση αντικειμένων που έχουν ετικέτα.

Οι κυβερνοεγκληματίες μπορεί να χρησιμοποιήσουν έναν αναγνώστη RFID για να σαρώσουν την πιστωτική σας κάρτα, ενώ ένα πορτοφόλι RFID αποκλείει αυτά τα κύματα, προστατεύοντας τις πληροφορίες σας.

Ο Montgomery εξηγεί περαιτέρω: “Αν θέλετε να είστε ακόμα πιο ασφαλείς, χρησιμοποιήστε ένα κλειδί FOB που έχει ένα ασπίδα RFID πάνω του. Με αυτόν τον τρόπο, το κλειδί FOB σας δεν λειτουργεί έξω από αυτήν την ασπίδα και δεν μπορεί να αντιγραφεί.

tips

Να είστε προσεκτικοί με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε

Όπως απλά το διατυπώνει ο ethical hacker: “Αν ο περιηγητής σας λέει ότι η ιστοσελίδα φαίνεται ανασφαλής, τότε πιθανώς να είναι ανασφαλής.

Αλλά αν λέει το αντίθετο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμο.

Χρησιμοποιήστε τη λογική σας

Λίγο προφανές, αλλά μερικές φορές μπορούμε να ξεχάσουμε. Ο Montgomery δηλώνει: «Αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον δεν είναι».

Εάν δεν είστε σίγουροι για οτιδήποτε, φροντίστε να επικοινωνήσετε με μια εταιρεία πληροφορικής ή κυβερνοασφάλειας για συμβουλές.

Δείτε επίσης: Microsoft: Οι Ρώσοι hackers Midnight Blizzard στοχεύουν όλο και περισσότερους οργανισμούς
Ποιες είναι οι βασικές αρχές του ethical hacking;

Το ethical hacking είναι μια πρακτική που ακολουθεί συγκεκριμένες αρχές για να διασφαλίσει την ηθική συμπεριφορά.

  • Η πρώτη αρχή είναι η νομιμότητα. Ένας ethical hacker πρέπει πάντα να ενεργεί σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς, αποφεύγοντας παράνομες δραστηριότητες.
  • Η δεύτερη αρχή αφορά την προστασία της ιδιωτικότητας. Οι ethical hackers πρέπει να σέβονται την ιδιωτικότητα των χρηστών και να μην αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς την άδειά τους.
  • Η τρίτη αρχή αφορά την επαγγελματική δεοντολογία. Οι ethical hackers πρέπει να ενεργούν με επαγγελματικότητα, διατηρώντας την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των πελατών τους.
  • Η τέταρτη αρχή αφορά την εκπαίδευση. Οι ethical hackers πρέπει να διατηρούν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους ενημερωμένες, με συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη των τεχνικών τους.
  • Τέλος, η πέμπτη αρχή αφορά την προστασία. Οι ethical hackers πρέπει να εργάζονται με στόχο την προστασία των συστημάτων και των δεδομένων από επιθέσεις και κακόβουλες δραστηριότητες.

Πηγή: ladbible

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS