ΑρχικήsecurityKeenan & Associates: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1,5 εκατ. πελάτες

Keenan & Associates: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1,5 εκατ. πελάτες

Η Keenan & Associates ενημερώνει το κοινό για μια παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει 1,5 εκατομμύριο πελάτες. Σύμφωνα με την εταιρεία, hackers απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των πελατών κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης κυβερνοεπίθεσης.

Keenan & Associates Παραβίαση δεδομένων

Η Keenan είναι μια ασφαλιστική και συμβουλευτική εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια. Από το 2017, είναι μέρος της AssuredPartners NL.

Η εταιρεία υπέβαλε μια ειδοποίηση στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μέιν, όπου αναφέρει ότι 1.509.616 άνθρωποι επηρεάστηκαν από μια παραβίαση δεδομένων που συνέβη το καλοκαίρι του 2023.

Δείτε επίσης: Southern Water – παραβίαση δεδομένων: Η ransomware συμμορία Black Basta διέρρευσε δεδομένα

Την Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023, ανακαλύψαμε ορισμένες διακοπές σε ορισμένους διακομιστές δικτύου της Keenan“, αναφέρεται στην ειδοποίηση.

Ξεκινήσαμε αμέσως μια έρευνα και προσλάβαμε κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για να βοηθήσουν“.

Η Keenan & Associates είπε ότι η έρευνα έδειξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένα εσωτερικά συστήματα μεταξύ περίπου 21 και 27 Αυγούστου 2023.

Τα δεδομένα που έλαβαν οι εισβολείς από τα συστήματα της Keenan περιλαμβάνουν: πλήρες όνομα, ημερομηνία γέννησης, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης (SSN), αριθμό διαβατηρίου, αριθμό άδειας οδήγησης, πληροφορίες ασφάλισης υγείας και γενικές πληροφορίες για την υγεία.

Το πόσες από αυτές τις πληροφορίες έχουν εκτεθεί σχετίζεται με το άτομο (ανάλογα με τη σχέση του με την εταιρεία).

Δείτε επίσης: Jason’s Deli: Παραβίαση δεδομένων πελατών μέσω credential stuffing

Πιθανότατα επηρεάζονται και υπάλληλοι, πέρα από τους πελάτες.

Η κλοπή των παραπάνω δεδομένων μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή ταυτότητας, οικονομική απάτη, επιθέσεις phishing και άλλα. Επομένως, οι πελάτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με πιθανά emails, μηνύματα ή κλήσεις που μπορεί να λάβουν.

Η Keenan & Associates λέει ότι έχει εφαρμόσει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου, των εσωτερικών συστημάτων και των εφαρμογών της. Η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες δωρεάν υπηρεσίες προστασίας από κλοπή ταυτότητας για δύο χρόνια μέσω της Experian.

Ωστόσο, οι παραβιάσεις δεδομένων σε μεγάλες εταιρείες μπορούν να επηρεάσουν τους πελάτες με πολλούς τρόπους. Αρχικά, μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια εμπιστοσύνης προς την εταιρεία, καθώς οι πελάτες ανησυχούν για την ικανότητα της εταιρείας να προστατεύει τα προσωπικά τους δεδομένα.

Δείτε επίσης: Trezor: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 66.000 πελάτες

Έπειτα, οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να οδηγήσουν σε οικονομικές απώλειες για τους πελάτες. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν οι δράστες χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για την πραγματοποίηση απατών.

Φυσικά, υπάρχουν και οι ψυχολογικές επιπτώσεις. Η αίσθηση της απώλειας της ιδιωτικότητας και η ανησυχία για τις πιθανές συνέπειες μπορεί να προκαλέσει σημαντικό στρες.

Τέλος, οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να απαιτήσουν από τους πελάτες να αφιερώσουν χρόνο και προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την επαναφορά των λογαριασμών, την παρακολούθηση της πιστωτικής τους κατάστασης και την αναζήτηση νομικής βοήθειας.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS