ΑρχικήsecurityΣουηδία: Η ανάκαμψη από την κυβερνοεπίθεση μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες

Σουηδία: Η ανάκαμψη από την κυβερνοεπίθεση μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες

Ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι τα υπολογιστικά συστήματα των κυβερνητικών οργανισμών της Σουηδίας, που βγήκαν εκτός λειτουργίας από μια κυβερνοεπίθεση στο κέντρο δεδομένων της Tietoevry Oyj, μπορεί να παραμείνουν εκτός λειτουργίας για εβδομάδες.

Δείτε επίσης: Αυστραλία: Δικαστική υπηρεσία επηρεάστηκε από κυβερνοεπίθεση

Σουηδία

Η επίθεση ransomware που διεξήχθη κατά το Σαββατοκύριακο από μια ομάδα γνωστή ως Akira, έχει παραλύσει την επεξεργασία των μισθοδοσιών σε ένα μεγάλο αριθμό ιδρυμάτων και προκάλεσε επιπλέον προβλήματα σε νοσοκομεία, κινηματογράφους και άλλες επιχειρήσεις. Σε μια συνέντευξη τύπου την Παρασκευή, ο Carl-Oskar Bohlin ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί 178 αναφορές για πιθανές παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων από το Σάββατο.

Αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και ακόμα δεν γνωρίζουμε την πλήρη έκτασή του“, δήλωσε. “Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση πολύ σοβαρά, ιδίως ενόψει της σοβαρής κατάστασης στην πολιτική ασφάλειας που βρίσκεται η Σουηδία.

Καθώς η Σουηδία βρίσκεται στο προσκήνιο της ένταξης στο NATO μετά την έγκριση από την Τουρκία αυτή την εβδομάδα, οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η χώρα θα μπορούσε να υποστεί τις λεγόμενες υβριδικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνοεπιθέσεων. Η γειτονική Φινλανδία, η οποία εντάχθηκε στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου πέρσι, έχει αναφέρει ότι μια πρόσφατη σειρά περιστατικών, όπου αιτούντες άσυλο περνούν τα σύνορά της, είναι ένα παράδειγμα μιας υβριδικής επιχείρησης από τη Ρωσία.

Δείτε ακόμα: General Electric: Διερευνά ισχυρισμούς σχετικά με κυβερνοεπίθεση και διαρροή δεδομένων

Ο Bohlin, ο οποίος προειδοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι Σουηδοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τον κίνδυνο στρατιωτικής σύγκρουσης στο έδαφός τους, αρνήθηκε να σχολιάσει την προέλευση της επίθεσης.

Βρισκόμαστε σε αρχικά στάδια, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις, αλλά αυτού του είδους οι επιθέσεις συνήθως οδηγούνται είτε από οικονομικό κίνητρο, όπου ζητείται λύτρο, είτε από πολιτικό κίνητρο, όπου μπορεί να είναι υπεύθυνο ένα κράτος“, ανέφερε. “Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιο από αυτά ισχύει για αυτήν την επίθεση.” 

Δείτε επίσης: EquiLend: Η fintech εταιρεία υπέστη κυβερνοεπίθεση
κυβερνοεπίθεση
Πώς επηρεάζονται οι κυβερνητικές υπηρεσίες από τις κυβερνοεπιθέσεις;

Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να επηρεάσουν τις κυβερνητικές υπηρεσίες με πολλούς τρόπους, όπως στην περίπτωση της Σουηδίας. Πρώτον, μπορούν να παραλύσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών, διακόπτοντας την παροχή βασικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Δεύτερον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να κλέψουν ή να διαρρεύσουν ευαίσθητα δεδομένα, όπως προσωπικές πληροφορίες πολιτών ή εμπιστευτικές πληροφορίες της κυβέρνησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παραβιάσεις της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας.

Τρίτον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση. Αν οι πολίτες αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τα δεδομένα τους ή τις υπηρεσίες της, μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της.

Τέλος, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να έχουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Η ανάγκη αντιμετώπισης των επιθέσεων, η αποκατάσταση των υπηρεσιών και των δεδομένων, καθώς και η ανάπτυξη πιο ασφαλών συστημάτων, μπορεί να κοστίσει στην κυβέρνηση εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: thestar

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS