ΑρχικήUpdatesSamsung Galaxy AI: Ποιές συσκευές τις σειράς θα το υποστηρίξουν

Samsung Galaxy AI: Ποιές συσκευές τις σειράς θα το υποστηρίξουν

Galaxy AI
  • Το Galaxy S23 FE διαθέτει τον ίδιο SoC* με τη σειρά Galaxy S22.

*(Ένα SoC, ή Σύστημα-επί-Τσιπ (System-on-a-Chip), συγχωνεύει σχεδόν όλα αυτά τα στοιχεία (χαρακτηριστικά του chipset) σε ένα μόνο πυρήνα πυριτίου. Πέρα από έναν επεξεργαστή, το SoC συνήθως περιλαμβάνει ένα GPU (γραφικό επεξεργαστή), μνήμη, ελεγκτή USB, κυκλώματα διαχείρισης ενέργειας, και ασύρματους δέκτες)

  • Η Samsung ανακοίνωσε ότι το Galaxy AI θα περιοριστεί στις συσκευές που κυκλοφόρησαν το 2023 και μετά, προς το παρόν. Φαίνεται ότι οι περιορισμοί του hardware δεν είναι ο λόγος για τον οποίο το λογισμικό δεν θα τρέχει σε συσκευές πριν το 2023.
  • Η Samsung απέφυγε να απαντήσει γιατί το Galaxy S23 FE θα λάβει το Galaxy AI, αλλά όχι η σειρά Galaxy S22.

Δείτε επίσης: Samsung: Τι αναβαθμίσεις φέρνουν τα νέα μοντέλα Galaxy S24;

Στο Galaxy Unpacked, η Samsung ανέλυσε πολλά από τα χαρακτηριστικά που θα έρθουν με το Galaxy AI. Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι το Galaxy AI θα είναι διαθέσιμο στη σειρά Galaxy S24 και σε παλαιότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των σειρών S23, S23 FE, Tab S9, Z Fold 5 και Z Flip 5. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Galaxy AI δεν θα έρθει σε καμία συσκευή που κυκλοφόρησε πριν το 2023, προς το παρόν, και ο λόγος μπορεί να μην σχετίζεται με το hardware.

Galaxy AI

Ο Patrick Chomet, Επικεφαλής Εμπειρίας Πελατών της Samsung, μίλησε σχετικά με το νέο AI λογισμικό της εταιρείας.

Δείτε ακόμα: Samsung Galaxy S24: Δείτε τις AI δυνατότητες των τηλεφώνων

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Chomet εξήγησε γιατί το Galaxy AI περιορίζεται σε συσκευές που κυκλοφόρησαν τα δύο τελευταία έτη.

“Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι, με την πάροδο του χρόνου, οι AI εμπειρίες μας μπορούν να υποστηρίζονται από την mobile απόδοση, που οδηγεί στις δυνατότητες CPU και GPU. Έτσι, προς το παρόν, μαθαίνουμε. Κάνουμε βήμα προς το βήμα. Γνωρίζουμε ότι το Galaxy AI λειτουργεί καλά στη σειρά Galaxy S24 και γνωρίζουμε ότι θα λειτουργήσει καλά στη σειρά Galaxy S23. Αλλά δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η ένταση χρήσης της AI για τον μέσο πελάτη και, συνεπώς, πώς αυτή η ένταση θα επηρεάσει τους πόρους της συσκευής και του cloud.”

Ο Chomet εξηγεί ότι η Samsung επικεντρώνεται στη διατήρηση μιας ποιοτικής εμπειρίας και θέλει να δει πώς λειτουργεί το Galaxy AI σε μια δεύτερη σειρά συσκευών.

“Καταρχάς, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και την απόδοση σε ότι αναπτύσουμε. Στη συνέχεια, θα μάθουμε πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα χαρακτηριστικά και θα ρυθμίσουμε την απόδοση. Δεύτερον, θα εφαρμόσουμε το Galaxy AI σε μια δεύτερη σειρά συσκευών – ειδικά, τα S23, S23 FE, Z Fold 5, Z Flip 5 και Tab S9 – για να δούμε πώς λειτουργεί.”

Δείτε επίσης: Gemini AI: Google & Samsung συνεργάζονται για να το φέρουν στο Galaxy S24

Ενώ αυτή είναι μια κατανοητή θέση που παρουσιάζει ο Chomet, υπάρχει κάτι παράξενο που ξεχωρίζει. Και συγκεκριμένα, το γεγονός ότι το Galaxy S23 FE τρέχει σε έναν επεξεργαστή Exynos 2200, τον ίδιο με τη σειρά Galaxy S22.

Όταν αυτό αναφέρθηκε, ο Chomet φαίνεται ότι το παραδέχθηκε. Σύμφωνα με αναφορές, ο εκτελεστικός της Samsung απάντησε: “Προς το παρόν, περιορίζουμε το Galaxy AI σε συσκευές της προηγούμενης γενιάς.”

Έτσι, φαίνεται ότι το Galaxy AI περιορίζεται για λόγους εκτός του hardware. Αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι το λογισμικό θα έρθει σε συσκευές που κυκλοφόρησαν πριν το 2023, όπως δήλωσε ο Chomet, “προς το παρόν”.

Πηγή: androidauthority

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS