ΑρχικήinetΤο YouTube επιβραδύνει τους χρόνους φόρτωσης για χρήστες με ad block

Το YouTube επιβραδύνει τους χρόνους φόρτωσης για χρήστες με ad block

Το YouTube επιστρέφει δυναμικά στη μάχη κατά των Ad Blockers, προκαλώντας αντιδράσεις και ανησυχίες στην κοινότητα των χρηστών.

Η YouTube επιστρέφει δυναμικά στη μάχη κατά των Ad Blockers, προκαλώντας αντιδράσεις και ανησυχίες στην κοινότητα των χρηστών.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά της, το YouTube εδώ και καιρό προσπαθεί να πείσει τους χρήστες της να μεταβούν στο προνομιούχο επίπεδο Premium, με κόστος $14/μήνα. Η αποτυχία σε αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τους θεατές να παρακολουθούν διαφημίσεις, με την YouTube να δοκιμάζει ακόμη και έντονες δοκιμές με έως και έντεκα αδυνατότητας παράκαμψης διαφημίσεων, αν και η επόμενη αντίδραση οδήγησε την εταιρεία να τερματίσει αυτή την πειραματική προσέγγιση. Όσον αφορά τους ανθρώπους που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν λύσεις παράκαμψης, όπως τα ad blockers, η πλατφόρμα streaming είχε κάποια άλλα σχέδια, συμπεριλαμβανομένου, αλλά όχι περιοριστικά, την επιβράδυνση του χρόνου φόρτωσης.

Το YouTube φαίνεται τώρα ότι επαναφέρει αυτήν τη συγκεκριμένη εκστρατεία κατά των ad block, όπως παρατήρησε ο χρήστης του Reddit με το όνομα NightMean. Πολλοί άλλοι χρήστες στο νήμα συμφωνούν, μερικοί αναφέροντας ακόμη ότι εσφαλμένα πίστευαν ότι η επιβράδυνση οφείλεται σε μειωμένες ταχύτητες Internet. Οι χρόνοι φόρτωσης, αναφέρεται, βελτιώνονται σημαντικά όταν το ad blocker είναι απενεργοποιημένο.

Δείτε επίσης: Google Assistant: Χάνει μια σειρά από χαρακτηριστικά

Οι άνθρωποι στο 9to5Google δοκίμασαν αυτό προσωπικά και αντιμετώπισαν αργές προσπορτινγκ και ανέφεραν ότι ακόμη και η πλήρης οθόνη ή η λειτουργία θεάτρου δεν ήταν δυνατές, απαιτώντας ανανέωση σελίδας. Επιπλέον, το site διαπίστωσε ότι ορισμένα από τα προεπισκοπήσεις αρνήθηκαν να φορτώσουν σωστά σε αυτήν την κατάσταση.

Ωστόσο, δεν είχα την ίδια ατυχία, υποδηλώνοντας ότι αυτο το νέο κύμα περιορισμών των ad block ενδέχεται να περιορίζεται προς το παρόν σε ορισμένες περιοχές. Ταυτόχρονα, ένα παρόμοιο πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει τουλάχιστον έναν συνδρομητή YouTube Premium, το οποίο ενδέχεται να σχετίζεται ή όχι. Σε μια δήλωση τον Νοέμβριο, ένας εκπρόσωπος της YouTube επιβεβαίωσε ότι κάποιοι χρήστες με ad block μπορεί να αντιμετωπίζουν “μη βέλτιστη προβολή,” αναφερόμενος σε αργούς χρόνους φόρτωσης στην πλατφόρμα. Είναι πιθανό ότι η YouTube αρχίζει να επεκτείνει αυτήν τη συμπεριφορά σε περισσότερους χρήστες. Ενώ μερικοί τυχεροί χρήστες ενδέχεται να μπορούν να παρακάμψουν αυτόν τον νέο περιορισμό, το YouTube πιθανότατα θα εξεύρει περισσότερους τρόπους να πείσει τους χρήστες να απενεργοποιήσουν τα ad blockers ή να πληρώσουν $14 τον μήνα για το Premium.

Δείτε ακόμα: Gboard: Η νέα λειτουργία του όταν συνδέεται σε Android ταμπλέτ

Ο αγώνας του YouTube κατά των ad blockers ενισχύθηκε ιδιαίτερα το 2023, με την πλατφόρμα να δοκιμάζει πολλές νέες μεθόδους για να αποτρέψει τη χρήση τους. Η πρώτη πείραμα πραγματοποιήθηκε γύρω στην περίοδο του Google I/O τον Μάιο, όπου οι χρήστες βλέπανε ένα banner που τους καλούσε να απενεργοποιήσουν το ad block (επιτρέψτε τις διαφημίσεις) ή να δοκιμάσουν τη συνδρομή Premium.

Στη συνέχεια, ανακαλύψαμε μια πιο επιθετική πολιτική τριών αποτυχημένων προσπαθειών, απενεργοποιώντας τον αναπαραγωγέα βίντεο μετά από τρία βίντεο. Αυτό αντικαταστάθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα από έναν χρονοδιακόπτη που εξυπηρετούσε παρόμοιο σκοπό. Ήταν αρκετά φανερό τότε ότι το YouTube δεν είχε καταλήξει ακόμη σε έναν τρόπο για να πείσει τους χρήστες να υιοθετήσουν την Premium συνδρομή ή να τους πείσει να απενεργοποιήσουν το λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων.

Ενώ η επιβράδυνση των χρόνων φόρτωσης μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ενοχλήσει αρκετά τους χρήστες και να τους κάνει να προβούν σε μετάβαση, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η εταιρεία θα επιτύχει στην μακροχρόνια της μάχη κατά του λογισμικού αποκλεισμού διαφημίσεων.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS