ΑρχικήinetΚαθημερινές Ιστορίες: Πώς το Apple Watch Αναγνωρίζει και Προλαμβάνει Καρδιακά Προβλήματα

Καθημερινές Ιστορίες: Πώς το Apple Watch Αναγνωρίζει και Προλαμβάνει Καρδιακά Προβλήματα

“Το Apple Watch δεν μετρά απλά την ώρα, αλλά σώζει ζωές. Ετοιμαστείτε για τις συγκλονιστικές ιστορίες υγείας.”

Αυτή την εβδομάδα έρχονται στο φως δύο ακόμα ιστορίες που επαινούν την ικανότητα του Apple Watch να ανιχνεύει προβλήματα υγείας που μπορεί να σώσουν ζωές. Σε αυτή την περίπτωση, δύο χρήστες του Apple Watch έστειλαν ευγνωμοσύνες στον Tim Cook, τον CEO της Apple, για το ρολόι τους – και και οι δύο έλαβαν απάντηση μερικές ώρες αργότερα.

Στο Wichita της Κάνσας, ο Michael Gallegos αποδίδει στο Apple Watch το γεγονός ότι είναι εδώ σήμερα – και στον γιο του, τον Nick, που του το αγόρασε.

Σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο Michael εξηγεί ότι έλαβε ειδοποίηση για χαμηλό παλμό από το Apple Watch του, ειδοποίηση που τον πληροφόρησε ότι ο παλμός της καρδιάς του είχε πέσει κάτω από τους 40 παλμούς το λεπτό για περισσότερο από 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το ρολόι του ανιχνεύει επίσης ανωμαλία στο ρυθμό της καρδιάς. Χάρη στη δυνατότητα του Apple Health να μοιράζεται εγγραφές υγείας, και ο Michael και ο Nick λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις αυτές.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Η double-tap λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη με το watchOS 10.1

Ο Nick πηγαίνει τον πατέρα του στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί εντοπίζουν μια πρόβλημα στην καρδιά που δεν είχε διαγνωστεί και τοποθετούν ένα βηματοδότη.

“Είπαν ότι είχα τύχη. Και, ξέρετε, καλή επιλογή από τον γιο μου που μου αγόρασε το ρολόι. Διότι, ξέρετε, δεν θα είχα γνωρίσει ποτέ. Θα ήταν πολύ αργά”, είπε ο Michael. “Δεν θα το είχα γνωρίσει ποτέ. Ούτε αυτός θα το είχε γνωρίσει ποτέ. Θα είχα πεθάνει, πιθανότατα, κατά τη διάρκεια του ύπνου μου.”

Έμπνευση από την κατάσταση, ο γιος του Michael απέστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook, ευχαριστώντας τον για το Apple Watch και μοιράζοντας την ιστορία του πατέρα του. Ο Cook αντέδρασε άμεσα με ένα μήνυμα εκφράζοντας τη χαρά του που ο Michael ζήτησε άμεση ιατρική βοήθεια και λάβει την αναγκαία θεραπεία, μαζί με θερμούς χαιρετισμούς.

Δείτε ακόμα: Apple Watch: Θα κυκλοφορήσει σύντομα επίλυση στο πρόβλημα της μπαταρίας

Παράλληλα, στο Asheville της Βόρειας Καρολίνα, ο 61χρονος Christopher Oakley οφείλει στα δεδομένα καρδιάς του Apple Watch το ότι μπόρεσε να εξηγήσει στους γιατρούς του τα συμπτώματά του. Αντιμετωπίζοντας μια πρωινή ανησυχία στο στήθος, ο Oakley και ο άντρας του έτρεξαν στο τμήμα επείγουσας ανάγκης. Αν και η καρδιά του είχε ηρεμήσει όταν είδε ο γιατρός, ο Oakley θυμήθηκε τα δεδομένα που είχε καταγράψει το ρολόι του, αποκαλύπτοντας έναν ρυθμό καρδιάς που έτρεχε από 121-151 κατά τη διάρκεια ολόκληρης της νύχτας. Αυτή η πληροφορία είχε κρίσιμο ρόλο, καθώς οι γιατροί διέγνωσαν ένα ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο και πραγματοποίησαν άμεση επέμβαση.

Κι ο Christopher, συγκινημένος από την εμπειρία του, επέλεξε να μοιραστεί την ιστορία του με τον Tim Cook μέσω email, εκφράζοντας την εκτίμησή του για την ικανότητα του Apple Watch να σώζει ζωές. Ο Cook απάντησε αμέσως, ευχαριστώντας τον Christopher για την κοινοποίηση της ιστορίας του και εκφράζοντας την χαρά του που ο Christopher λάβανε την απαραίτητη θεραπεία.

Κι ο Christopher, συγκινημένος από την εμπειρία του, επέλεξε να μοιραστεί την ιστορία του με τον Tim Cook μέσω email, εκφράζοντας την εκτίμησή του για την ικανότητα του Apple Watch να σώζει ζωές. Ο Cook απάντησε αμέσως, ευχαριστώντας τον Christopher για την κοινοποίηση της ιστορίας του και εκφράζοντας την χαρά του που ο Christopher λάβανε την απαραίτητη θεραπεία.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι απαντήσεις του Tim Cook αντανακλούν μια γνήσια εκτίμηση για την ανταπόκριση των χρηστών και μια αίσθηση ανακούφισης που το Apple Watch διαδραμάτισε ρόλο σε έγκαιρες ιατρικές παρεμβάσεις.

Πηγή πληροφοριών: https://9to5mac.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS