ΑρχικήinetLucid Motors: Μειώνει τον στόχο παραγωγής EV για το 2023

Lucid Motors: Μειώνει τον στόχο παραγωγής EV για το 2023

Η Lucid Motors (LCID) μειώνει τον στόχο παραγωγής της για το 2023 λόγω της διεύρυνσης των απωλειών της στο τρίτο τρίμηνο του 2023. Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά των premium ηλεκτρικών οχημάτων.

Δείτε επίσης: Lucid: Η Aston Martin χρησιμοποιεί εξαρτήματά της σε ηλεκτρικά οχήματα

Παρά τα αρχικά σχέδια να κατασκευάσει μεταξύ 10.000 και 14.000 αυτοκινήτων φέτος, η Lucid Motors αναθεωρεί τα σχέδιά της καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν δυναμικό.

Η Lucid Motors παρέδωσε 1.456 ηλεκτρικά οχήματα το τρίτο τρίμηνο, ελαφρά αυξημένα από τα 1.404 του δεύτερου τριμήνου. Οι παραδόσεις έχουν μειωθεί από την κορύφωση των 1.932 του τέταρτου τριμήνου του 2022.

Η παραγωγή έχει επίσης μειωθεί κατά πάνω από 50% από την κορύφωση των 3.493 κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 σε μόλις 1.550 το τρίτο τρίμηνο.

Η Lucid είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι πιθανόν θα επιτύχει το χαμηλότερο άκρο του στόχου παραγωγής της. Ωστόσο, η εταιρία προσάρμοσε τις προβλέψεις της προς τα κάτω μετά τα αποτελέσματα των εσόδων της στο τρίτο τρίμηνο.

Δείτε ακόμα: Tesla Cyberquad for Kids: Το ηλεκτρικό όχημα για παιδιά ήρθε στην Ευρώπη

Η Lucid Motors μειώνει τον στόχο παραγωγής των ηλεκτρικών οχημάτων της λόγω της διεύρυνσης των απωλειών της.

Η εταιρεία αναμένει να κατασκευάσει μεταξύ 8.000 και 8.500 οχήματα φέτος.

Αυτό αντιστοιχεί σε μείωση κατά πάνω από 40% από τον υψηλότερο στόχο της από το τέταρτο τρίμηνο.

 Ο CEO της Lucid, Peter Rawlinson, δήλωσε ότι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει στον τομέα της εξυπηρέτησης των πελατών και των παραδόσεων.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της από το τρίτο τρίμηνο ήταν 137,8 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 195,5 εκατομμύρια δολάρια πέρσι. Λόγω της μειωμένης παραγωγής, οι λειτουργικές απώλειες της Lucid διευρύνθηκαν στα 752,9 εκατομμύρια δολάρια, από τα 687,5 εκατομμύρια πέρσι. Οι καθαρές απώλειες της εταιρίας αυξήθηκαν στα 630,9 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο. Συνολικά, οι απώλειες της Lucid έφτασαν τα 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια τα πρώτα εννέα μήνες του έτους.

Συγκεκριμένα, η Lucid Motors χάνει περίπου 433.000 δολάρια ανά ηλεκτρικό όχημα που παραδίδει.

Ο CFO της Lucid, Sherry House, εξήγησε ότι έχουν προοδεύσει στο πρόγραμμα ελέγχου του κόστους που εφαρμόστηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους και έχουν εντοπίσει επιπλέον ευκαιρίες για το 2024.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο με διαθεσιμότητα ύψους 5,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία «αναμένουμε να μας οδηγήσει στον επόμενο σημαντικό στόχο μέχρι το 2025, την παραγωγή του μοντέλου Gravity» σύμφωνα με την House.

Προκειμένου να αυξήσει τη ζήτηση, η Lucid Motors μείωσε τις τιμές των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων τύπου Air κατά έως και 12.000 δολάρια νωρίτερα φέτος.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Σε ποια χώρα θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2024;

Η Lucid Motors επεκτείνει τη γκάμα της για να διευρύνει το μερίδιό της στην αγορά. Η εταιρεία άρχισε να παραδίδει το Lucid Air Sapphire, το οποίο ανταγωνίζεται το Tesla Model S Plaid.

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Lucid, το Lucid Gravity, θα παρουσιαστεί στην έκθεση LA Auto Show την επόμενη εβδομάδα. Ο Rawlinson δήλωσε ότι το Gravity θα «επαναπροσδιορίσει τα ηλεκτρικά SUV» και ότι η παραγωγή του παραμένει στον προγραμματισμό για να ξεκινήσει στα τέλη του 2024.

Δείτε ακόμα: iOS 17: Αναγνώριση συμβόλων αυτοκινήτου μέσω Visual Lookup

Οι μετοχές της Lucid Motors έχουν μειωθεί κατά περίπου 5% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και του στόχου παραγωγής για το τρίτο τρίμηνο. Οι τιμές των μετοχών έχουν μειωθεί περίπου κατά 69% τα τελευταία 12 μήνες.

Πηγή: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS