ΑρχικήinetRivian: Ρεκόρ Παραγωγής και Δυναμική Οικονομική Ανάκαμψη

Rivian: Ρεκόρ Παραγωγής και Δυναμική Οικονομική Ανάκαμψη

Η Rivian (RIVN) δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2023 μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη, εμφανίζοντας θετικά αποτελέσματα με την αύξηση της παραγωγής και των παραδόσεων.

Δείτε επίσης: Η Kia Παρουσιάζει νέα EV Αυτοκίνητα

Λίγα λόγια για την Rivian

Η Rivian Automotive, Inc., είναι μια αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων που ιδρύθηκε το 2009.

Η Rivian παράγει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο SUV και ένα pickup truck σε μια πλατφόρμα “skateboard” που μπορεί να υποστηρίξει μελλοντικά οχήματα ή να υιοθετηθεί από άλλες εταιρείες. Ένα ηλεκτρικό όχημα διανομής (Rivian EDV) παράγεται επίσης ως μέρος μιας συνεργασίας με την Amazon. Η Rivian ξεκίνησε τις παραδόσεις του pickup truck R1T της στα τέλη του 2021. Η εταιρεία σχεδιάζει να χτίσει ένα αποκλειστικό δίκτυο φόρτισης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά έως το τέλος του 2023.

Η παραγωγή σημειώνει άνοδο

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων συνέχισε να προοδεύει, υπερβαίνοντας εύκολα τις προσδοκίες, παραδίδοντας 15.564 οχήματα.

Οι παραδόσεις της Rivian αυξήθηκαν κατά 24% από το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και πάνω από διπλάσιες σε σχέση με τα περσινά νούμερα.

Η εταιρεία κατασκεύασε 16.304 ηλεκτρικά οχήματα, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 17% από το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Σε φως της προόδου, η Rivian αυξάνει τον στόχο παραγωγής της για το 2023 σε 54.000, αυξάνοντας τον κατά 2.000 από τον προηγούμενο στόχο.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν προσεκτικά τα έξοδα ανά όχημα και τα περιθώρια κέρδους της Rivian καθώς η εταιρεία επιταχύνει την παραγωγή που είναι πλέον πάνω από διπλάσια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Καθώς η Rivian εκμεταλλεύεται καλύτερα το εργοστάσιό της, οι δαπάνες κατασκευής ανά όχημα μειώνονται. Ήταν μία από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που απέφυγε τη μείωση των τιμών φέτος.

Δείτε ακόμα: Volkswagen: Σε ποια χώρα θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2024;

Τα κέρδη της Rivian βελτιώθηκαν

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Rivian δείχνουν έσοδα 1,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανεβασμένα από τα έσοδα 1,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις καθώς οι παραδόσεις συνεχίστηκαν.

Η εταιρία ανακοίνωσε αρνητικά καθαρά κέρδη ύψους 477 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με τα 917 εκατομμύρια δολάρια του περασμένου έτους.

Οι λειτουργικές δαπάνες της Rivian αυξήθηκαν στα 963 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τα 857 του περασμένου έτους, καθώς ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων αύξησε την παραγωγή.

Επίσης, η εταιρεία αναθεωρεί τις καθαρές οδηγίες EBITDA σε (-$4 δισεκατομμύρια) από (-$4,2 δισεκατομμύρια) και χαμηλώνει το CapEx σε $1,1 δισεκατομμύριο.

Δείτε επίσης: Tesla Cyberquad for Kids: Το ηλεκτρικό όχημα για παιδιά ήρθε στην Ευρώπη

Σε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο, η Rivian ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε άλλες εταιρείες εκτός από την Amazon να αγοράσουν τα ηλεκτρικά οχήματά της (EDVs).

Πηγή: electrek.co

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS