ΑρχικήUpdatesGoogle Pixel 8: Θα λαμβάνει έως και πέντε χρόνια OS updates;

Google Pixel 8: Θα λαμβάνει έως και πέντε χρόνια OS updates;

Το Google Pixel 8 θα λάβει έως και πέντε χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος (OS updates) από την Google, αφήνοντας πίσω τη Samsung και καθιερώνοντας ένα πρότυπο στη βιομηχανία.

Tο Pixel 6 έκλεισε τρία χρόνια σημαντικών ενημερώσεων της έκδοσης λογισμικού Android και άλλα δύο για ενημερώσεις ασφαλείας. Aυτό όμως να είναι μικρότερο σε σχέση με τη μακροζωία του iPhone.

Google Pixel

Η Google ελπίζει να αλλάξει αυτό στο Pixel 8 και 8 Pro με περισσότερες ενημερώσεις λογισμικού. Εξετάζοντας το τοπίο των Android κινητών, τρία χρόνια ενημερώσεων λογισμικού – όπως ίσχυε και στα τηλέφωνα Pixel με Qualcomm από το 2017 έως το 2021 – είναι λιγότερα από την υπόσχεση της Samsung για τέσσερα χρόνια, η οποία ξεκίνησε πέρυσι με τα Galaxy S21, S22, Flip 3 , και Fold 3 και συνεχίστηκε μέσα από τις συσκευές που κυκλοφόρησαν φέτος, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο προσιτές κυκκλοφορίες της εταιρείας.

Άλλες συσκευές που λειτουργούν με Android, όπως το Nvidia Shield, λαμβάνουν ενημερώσεις έως και οκτώ ετών, κυρίως λόγω του γεγονότος, ότι η Nvidia ελέγχει πλήρως τα chips Tegra X1 και X1+. Η Google κινείται προς αυτή την κατεύθυνση με το Tensor, αν και οι τρεις πρώτες γενιές του Tensor βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα Samsung Exynos.

Η Google προωθεί την υποστήριξη “5 years of Pixel updates” σε υπάρχουσες συσκευές που λειτουργούν με Tensor, καθώς μετά τα Android 13, 14 και 15, το Pixel 6 θα λάβει άλλα δύο χρόνια υποστήριξης (24 μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας), που θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιείτε άνετα το τηλέφωνό σας, χωρίς σημαντικές ενημερώσεις λογισμικού τα τελευταία δύο χρόνια. Πολλά νέα χαρακτηριστικά παρέχονται στο Android μέσω των ενημερώσεων εφαρμογών και υπηρεσιών του Google Play, επομένως το τηλέφωνό σας “δεν θα μείνει πολύ πίσω”.

Μην ξεχνάμε την Apple, με το iPhone XS που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2018 με iOS 12, που αυτό το φθινόπωρο θα λάβει iOS 17. Το iPhone 6S (και 7) από το 2015 εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας στο iOS 15 και έχει ήδη πάνω από 8 χρόνια ενημερώσεων.

Δείτε ακόμα: Το Google Messages θα μπορούσε να ξεπεράσει την Apple στη δορυφορική συνδεσιμότητα
Επίσης, κυκλοφορεί η φήμη ότι η Google σχεδιάζει να αυξήσει ανταγωνιστικά τον αριθμό των ετών της υποστήριξης ενημερώσεων λογισμικού για τη σειρά Pixel 8 και πιθανώς και για μελλοντικές συσκευές.

Google Pixel

Η υπόσχεση ενημέρωσης του Pixel 8 θα πρέπει να ξεπεράσει την τρέχουσα πολιτική της Samsung για τις ναυαρχίδες και να ταιριάζει ουσιαστικά με το iPhone.

Ακόμη και μια αύξηση σε πέντε χρόνια ενημερώσεων λογισμικού για τα Pixel θα ήταν αρκετή και θα έβαζε το τηλέφωνο της Google στην κορυφή του οικοσυστήματος, με οποιαδήποτε επιπλέον αναβάθμιση να στοχεύει απευθείας στο ρεκόρ του iPhone.

Πηγή: 9to5google.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS