Η Meta κλείνει το Messenger Lite, την «ελαφριά» έκδοση του Messenger, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία. Η εφαρμογή έχει αφαιρεθεί από το Google Play Store και δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη μετά τις 18 Σεπτεμβρίου. Οι τρέχοντες χρήστες της εφαρμογής βλέπουν πλέον ένα μήνυμα, που τους συμβουλεύει να χρησιμοποιήσουν το Messenger για να συνεχίσουν να συνομιλούν.
«Από τις 21 Αυγούστου, τα άτομα που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Messenger Lite για Android θα κατευθύνονται στο Messenger ή στο FB Lite για να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα στο Messenger», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Meta.
Η Meta, γνωστή ως Facebook, παρουσίασε το Messenger Lite για Android το 2016 για χρήστες με λιγότερο ισχυρές συσκευές Android. Η εφαρμογή προσφέρει μόνο τις βασικές λειτουργίες του Messenger για να εξοικονομήσει λιγότερο χώρο αποθήκευσης και επεξεργαστική ισχύ.
Αν και η Meta κυκλοφόρησε το Messenger Lite για iOS, η εταιρεία το έκλεισε το 2020.
Ένα «νέο αστέρι» φωτίζεται στο νυχτερινό ουρανό
Mark Zuckerberg: Έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος! 💰💰
Ανακαλύψτε το Νέο Ανθρωποειδές Ρομπότ GR-2!
Διαβάστε περισσότερα: Η Metro Bank κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση επιθέσεων malware
Σύμφωνα με την εταιρεία mobile analytics data.ai, οι εκδόσεις Lite της εφαρμογής είχαν λήψεις που υπολογίζονται σε περίπου 760 εκατομμύρια παγκοσμίως, με την Ινδία να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος, ακολουθούμενη από τη Βραζιλία και την Ινδονησία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάχθηκαν στο Νο.8 με βάση τα lifetime downloads.
Εκτός αυτού, η Meta ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι το Messenger σταματά την υποστήριξη SMS τον επόμενο μήνα. Η εταιρεία ειδοποίησε τους χρήστες, ότι δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το Messenger για να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα SMS που αποστέλλονται από το κινητό τους δίκτυο, αν ενημερώσουν την εφαρμογή μετά τις 28 Σεπτεμβρίου 2023.
Αυτή την εβδομάδα, η Meta είπε, ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σχεδιάζει να ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση end-to-end στο Messenger. Ο τεχνολογικός γίγαντας επεκτείνει τη δοκιμή των δυνατοτήτων κρυπτογράφησης end-to-end σε «συνομιλίες εκατομμυρίων ακόμη ανθρώπων».
Πηγή: techcrunch.com