ΑρχικήsecurityΠοια νοσοκομεία επηρεάζει το hack του συστήματος Prospect Medical Holdings;

Ποια νοσοκομεία επηρεάζει το hack του συστήματος Prospect Medical Holdings;

Το σύστημα της Prospect Medical Holdings, που λειτουργεί 16 νοσοκομεία και περισσότερα από 165 κέντρα υγείας και εξωτερικές κλινικές στο Connecticut, Pennsylvania, Rhode Island και τη Νότια Καλιφόρνια, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση.

Δείτε επίσης: Η Ivanti προειδοποιεί για ένα νέο zero-day bug του MobileIron

Prospect Medical Holdings

Ένας εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου Prospect δεν μπόρεσε να εκτιμήσει το Σάββατο πότε οι υπηρεσίες θα επανέλθουν σε κανονική λειτουργία. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσα από τα κέντρα του συστήματος επηρεάστηκαν.

Δείτε επίσης: Google Bard AI: Κυκλοφορούν ψεύτικες διαφημίσεις με στόχο τη διανομή malware

Στην ιστοσελίδα του Eastern Connecticut Health Network, ένας συνεργάτης της Prospect Medical, αναφέρονται οι τοποθεσίες που θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας, συμπεριλαμβανομένου ενός κέντρου ιατρικής απεικόνισης, ενός κέντρου επείγουσας φροντίδας και ενός κέντρου εξωτερικής αίματος, μεταξύ άλλων.

Το CharterCARE Health Partners, μια συνδεδεμένη εταιρεία στο Rhode Island, ανακοίνωσε στο Facebook την Πέμπτη ότι έπρεπε να ανακατανείμει ορισμένες από τις ραντεβού της και να επιστρέψει στη χρήση χειρόγραφων αρχείων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Philadelphia Inquirer, οι υπολογιστές ήταν εκτός λειτουργίας και στις εγκαταστάσεις του Crozer Health στην Κομητεία Delaware.

«Η Prospect Medical Holdings, Inc. αντιμετώπισε πρόσφατα ένα περιστατικό ασφάλειας δεδομένων που διέκοψε τις δραστηριότητές μας», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση το Σάββατο. «Μόλις το μάθαμε, βγάλαμε τα συστήματά μας εκτός σύνδεσης για να τα προστατεύσουμε και ξεκινήσαμε έρευνα με τη βοήθεια τρίτων ειδικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας».

Η εταιρεία δήλωσε ότι επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών των ασθενών της όσο εργάζεται με αποφασιστικότητα για να επιστρέψει στην κανονική λειτουργία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της παραβίασης ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Οι έξυπνοι λαμπτήρες TP-Link επιτρέπουν την κλοπή του Wi-Fi password σας

Το Νοσοκομείο Waterbury στην πόλη Waterbury του Κονέκτικατ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει διακοπές στην λειτουργία του. Επιπλέον, ανέφερε ότι ορισμένες από τις υπηρεσίες ακτινολογικής εικόνας και εξωτερικού ιατρείου του δεν ήταν διαθέσιμες την Παρασκευή και το Σάββατο. Την Πέμπτη, ανέφερε ότι βασιζόταν σε χειρόγραφους αρχειοθετημένους φακέλους.

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε νοσοκομεία έχουν γίνει πιο συχνές, σύμφωνα με τον John Riggi, εθνικό σύμβουλο για την κυβερνοασφάλεια και τον κίνδυνο στον Αμερικανικό Σύνδεσμο Νοσοκομείων.

Πηγή πληροφοριών: nytimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS