ΑρχικήUpdatesiOS 17 Εφαρμογή υγείας: Τι νέο υπάρχει

iOS 17 Εφαρμογή υγείας: Τι νέο υπάρχει

ios 17 health app

Η Apple με το iOS 17 πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή Υγεία, εισάγοντας μια λειτουργία καταγραφής της διάθεσης, εργαλεία για τη διατήρηση της υγείας των ματιών και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Apple: Μετακίνησε το κουμπί τερματισμού κλήσης στο Phone του iOS 17

Αυτός ο οδηγός επισημαίνει όλα τα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμογής Υγεία στο iOS 17.

Παρακολούθηση διάθεσης

Με το iOS 17, η Apple πρόσθεσε μια λειτουργία “State of Mind” στην εφαρμογή Health. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα συναισθήματά σας σε καθημερινή βάση και να έχετε μια συνολική εικόνα της ψυχικής σας ευεξίας.

ios 17 health app
ios 17 Health app

Μπορείτε να καταγράφετε τη διάθεσή σας σε διαφορετικές στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας και να εισάγετε μια συνολική διάθεση για το σύνολο της. Η εφαρμογή παρουσιάζει μια μπάρα ολίσθησης με επιλογές που κυμαίνονται από Πολύ δυσάρεστη έως Ουδέτερη έως Ευχάριστη και μπορείτε να σύρετε το slider στην πλησιέστερη αναπαράσταση της τρέχουσας διάθεσής σας. Στη συνέχεια, η Apple σας ρωτάει τι περιγράφει καλύτερα το συναίσθημα και παρουσιάζει μια λίστα με επίθετα που σχετίζονται με τη διάθεση και από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Αφού επιλέξετε μια διάθεση και ένα συνοδευτικό επίθετο γι’ αυτήν, η Apple ρωτάει τι προκαλεί τη διάθεση. Μπορείτε να επιλέξετε από τον κατάλογο επιλογών της Apple, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε περιεχόμενο σε αυτή την ενότητα.

ios 17 health app

Η διάθεσή σας με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προβληθεί σε ένα διάγραμμα με αναλύσεις για διάφορες χρονικές περιόδους. Η Apple καταγράφει επίσης τους παράγοντες ζωής για να σας δείξει μοτίβα σε ενέργειες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή σας, όπως τα λεπτά άσκησης, τα λεπτά προσοχής, ο ύπνος και ο χρόνος που περνάτε στο φως της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καταλάβετε αν ορισμένες δραστηριότητες έχουν αντίκτυπο στη συνολική σας διάθεση.

ios 17 health app

Ερωτηματολόγια ψυχικής υγείας

Η ενότητα “Ψυχική ευημερία” της εφαρμογής “Υγεία” περιλαμβάνει ερωτηματολόγια υγείας που ελέγχουν για άγχος και κατάθλιψη, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε στο γιατρό σας αν χρειαστεί. Πρόκειται για εργαλεία ελέγχου που συνήθως χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς και θέτουν ερωτήσεις σχετικές με το πώς αισθάνεστε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η λήψη αυτών των ερωτηματολογίων συμπληρώνει διαγράμματα κινδύνου άγχους και κατάθλιψης, ώστε να μπορείτε να δείτε με μια ματιά αν μπορεί να χρειάζεστε περισσότερη αυτοφροντίδα ή τη βοήθεια ενός γιατρού σε διάφορες περιόδους κατά τη διάρκεια του έτους. Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων θα σας δώσει ενδείξεις κινδύνου άγχους και κινδύνου κατάθλιψης.

Υγεία των ματιών

Η Apple στο iOS 17 προσθέτει νέα εργαλεία για τη βελτίωση της υγείας των ματιών, τα περισσότερα από τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε. Στο Screen Time, υπάρχει μια νέα ρύθμιση “Απόσταση οθόνης” που έχει ως στόχο να μειώσει την καταπόνηση των ματιών, φροντίζοντας να μην κρατάτε ένα iPhone ή ένα iPad πολύ κοντά στο πρόσωπο.

ios 17 health app
ios 17 Health app

Εάν το iPhone ή το iPad είναι πολύ κοντά, μια ειδοποίηση θα σας ενημερώσει (ή το παιδί σας) ότι η οθόνη πρέπει να απομακρυνθεί περισσότερο. Η Apple συνιστά μια απόσταση θέασης 12 ιντσών για τα μάτια και προσφέρει έναν οδηγό θέσης για να βοηθήσει τους χρήστες να γνωρίζουν πού πρέπει να κρατούν τη συσκευή για βέλτιστη θέαση χωρίς καταπόνηση των ματιών.

Πρόταση: Η Apple σχεδιάζει σημαντικό επανασχεδιασμό του ‘Apple Watch X’

Ώρα σε φως ημέρας

Το Apple Watch μπορεί να μετράει το χρόνο που περνάει στο φως της ημέρας, και αυτό είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό που απευθύνεται σε παιδιά. Υπάρχουν μελέτες που υποδεικνύουν ότι το να περνάτε 80 έως 120 λεπτά σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μυωπίας και έτσι σε συνδυασμό με ένα Apple Watch που τρέχει watchOS 10, η εφαρμογή Υγεία είναι σε θέση να σας πει πόσο χρόνο περάσατε στο φως της ημέρας.

Apple Health App
ios 17 Health app

Η Apple αναφέρει ότι το φως της ημέρας είναι χρήσιμο και για τους ενήλικες, καθώς η παραμονή 20 λεπτών σε εξωτερικό χώρο έχει οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία. Ο χρόνος που δαπανάται στο φως της ημέρας είναι μία από τις μετρήσεις που χρησιμοποιεί η Apple για την παρακολούθηση της ψυχικής ευεξίας.

Φάρμακα

Η Apple πρόσθεσε υπενθυμίσεις παρακολούθησης για τα φάρμακα που καταγράφετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Υγεία. Εάν δεν καταγράψετε ένα φάρμακο εντός 30 λεπτών από τη στιγμή που θα λάβετε μια επίσημη ειδοποίηση, μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε μια δεύτερη ειδοποίηση, ώστε να μην παραλείψετε να πάρετε το φάρμακό σας.

Apple Health App

Επιπλέον, μπορούν να ενεργοποιηθούν οι κρίσιμες ειδοποιήσεις, οι οποίες θα εμφανίζονται στην οθόνη και θα αναπαράγουν έναν ήχο, ακόμη και αν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Focus ή αν μια συσκευή είναι σε σίγαση.

Εφαρμογή υγείας για iPad

Η εφαρμογή Health περιοριζόταν στο iPhone από τότε που παρουσιάστηκε, αλλά με το iPadOS 17 είναι διαθέσιμη και στο iPad. Το iPad δεν συλλέγει δεδομένα Health, αλλά μπορεί να εμφανίζει όλες τις πληροφορίες που συλλέγονται από το iPhone και άλλα αξεσουάρ σε μια μεγαλύτερη οθόνη.

Apple Health App in iPad
ios 17 Health app στο iPad

Ουσιαστικά σας δείχνει όλες τις ίδιες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή για το iPhone, αλλά είναι προσαρμοσμένη στο μέγεθος του iPad και διαθέτει μια μπάρα πλοήγησης στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Σχεδιασμός

Η Apple έχει βελτιώσει το σχεδιασμό της εφαρμογής Υγεία. Ενότητες όπως η καρδιά, τα φάρμακα, ο ύπνος, η κινητικότητα και άλλες έχουν τα δικά τους χρώματα φόντου για να προσθέσουν περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον στα δεδομένα που παρουσιάζει η εφαρμογή.

Μεγάλο μέρος της εμφάνισης της εφαρμογής Υγεία είναι το ίδιο, αλλά έχουν γίνει μικρές ενημερώσεις στα χρώματα και άλλες μικροαλλαγές που βελτιώνουν την εμφάνιση.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί τη δεύτερη δημόσια έκδοση beta των iOS 17, watchOS 10 και macOS 14

πηγή πληροφοριών:macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS