ΑρχικήsecurityΟυκρανοί χάκερ τρολάρουν το ρωσικό ναυτικό, στέλνουν malware στα τηλέφωνά τους

Ουκρανοί χάκερ τρολάρουν το ρωσικό ναυτικό, στέλνουν malware στα τηλέφωνά τους

Σύμφωνα με την Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού στρατού (HUR), Ουκρανοί χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν τους αριθμούς των ρώσων ναυτικών που υπηρετούν σε πολεμικά πλοία και να τους στείλουν “ευχές” για τις διακοπές τους, συνοδευόμενες από κακόβουλο λογισμικό.

Δείτε επίσης: Apple: Ένα bug μπορεί να επηρεάσει τους περιορισμούς του Screen Time για παιδιά

Ουκρανοί χάκερ

Οι ναύτες του ναυτικού του κατακτητή έλαβαν ειδικές ευχές με την ευκαιρία της Ημέρας του Ναυτικού [30 Ιουλίου], αναφέρει η HUR μέσω των κοινωνικών μέσων.

Οι ναύτες λάβανε ένα βίντεο με “ευχές” μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Πολλοί από αυτούς απάντησαν ευχαριστώ πριν ανοίξουν το βίντεο και είδαν ουκρανικά drones και πυραύλους να επιτίθενται και να βυθίζουν ρωσικά πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου του καταδρομικού Moskva.

Το μήνυμα περιείχε επίσης malware που έδωσε στους χάκερ πρόσβαση στα δεδομένα των τηλεφώνων των ναυτών, τα οποία έχουν ληφθεί από Ουκρανικούς διακομιστές. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλειας Δικτύων, αυτά περιλάμβαναν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Android: Ενημέρωση κώδικα κάνει τα n-day εξίσου επικίνδυνα με τα zero-day

Επιπλέον, οι διακομιστές τριών ιστότοπων της ρωσικής κυβέρνησης δέχθηκαν επίθεση, και το βίντεο δημοσιεύθηκε επίσης εκεί, όπως αναφέρεται από την HUR.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς περιελάμβανε το βίντεο, αλλά μέρη αυτού μπορεί να έχουν ενσωματωθεί στο βίντεο που συνοδεύει το μήνυμα που δημοσιεύθηκε στην κοινωνική πλατφόρμα Twitter, στο οποίο η HUR προσθέτει επιπλέον προσβολή στην τιμή του Ρωσικού Ναυτικού.

Δείτε επίσης: Ο αγώνας ενάντια στο χρόνο στις επιθέσεις ransomware

Απολαμβάνοντας πλήρως τη δόξα του επιτεύγματος της, η HUR ανέβασε ένα βίντεο που ειρωνεύεται περαιτέρω το ρωσικό ναυτικό, όχι μόνο για το ότι έπεσαν στην παγίδα, αλλά και για να περιέχει κάποιες υπαινιγμούς σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ρώσων ναυτών.

Πηγή πληροφοριών: tvpworld.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS