ΑρχικήUpdatesΗ Google εφαρμόζει anti-stalking μέτρα για το AirTag

Η Google εφαρμόζει anti-stalking μέτρα για το AirTag

Airtag

H Google εφαρμόζει anti-stalking μέτρα (κατά της καταδίωξης) για το AirTag και άλλους ιχνηλάτες Bluetooth.

Τα anti-stalking μέτρα της Google υπάρχουν ήδη. Οι άγνωστες ειδοποιήσεις παρακολούθησης της εταιρείας και άλλα μέτρα ασφαλείας που ανακοινώθηκαν στο Google I/O τον Μάιο θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε συσκευές Android 6.0+ από σήμερα. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να μειώσει την άνοδο της ψηφιακής καταδίωξης που υλοποιήθηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία του AirTag της Apple το 2021.

Οι ειδοποιήσεις άγνωστης παρακολούθησης του Android σας ενημερώνουν εάν μια άγνωστη συσκευή παρακολούθησης Bluetooth βρίσκεται μαζί σας. Εάν το Android τηλέφωνό σας, σας ειδοποιεί ότι ανιχνεύθηκε ένα αξεσουάρ παρακολούθησης, μπορείτε να πατήσετε στην ειδοποίηση για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, συμπεριλαμβανομένου ενός χάρτη με τα μέρη που σας συνόδευε και (σε ​​ορισμένες περιπτώσεις) ενός σειριακού αριθμού και πληροφοριών για τον ιδιοκτήτη της συσκευής. Μπορείτε επίσης να πατήσετε την επιλογή “Αναπαραγωγή ήχου” για να κάνετε το αξεσουάρ να βγάζει ήχο, για να σας βοηθήσει να το εντοπίσετε. Εάν αποδειχθεί, ότι είναι κάτι ύποπτο, θα παρέχει οδηγίες για την απενεργοποίησή του, ώστε ο κάτοχός του να μην λαμβάνει πλέον ενημερώσεις. (Στην περίπτωση του AirTag, αυτό σημαίνει να στρίψετε το πάνω μέρος του και να αφαιρέσετε την μπαταρία του.)

Δείτε επίσης: Apple και Google συνεργάζονται για να κάνουν τα AirTags πιο ασφαλή

Μία Android συσκευή επίσης, σας δίνει τη δυνατότητα να σαρώνει αυτόματα κοντινούς ιχνηλάτες, χωρίς να περιμένετε για ειδοποίηση. Μόλις το τηλέφωνό σας λάβει την ενημέρωση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη > Ειδοποιήσεις άγνωστης παρακολούθησης και επιλέξτε το κουμπί “Σάρωση τώρα”. Η Google ισχυρίζεται, ότι η μη αυτόματη αναζήτηση διαρκεί μόνο δέκα δευτερόλεπτα και αν βρεθεί κάποια συσκευή διαθέσιμη, θα δείτε τις ίδιες επιλογές, όπως αν λαμβάνατε μια αυτόματη ειδοποίηση.

Η Google και η Apple συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν μαζί τους κινδύνους ασφαλείας, που σχετίζονται με τα Airtags και άλλες συσκευές παρακολούθησης. Επιπλέον, η Google ανακοίνωσε σήμερα, ότι το δίκτυο “Find My Device” (αντίστοιχο με το “Find My” της Apple), που επίσης ανακοινώθηκε στο Google I/O, έχει καθυστερήσει. Η Google αποφάσισε να περιμένει την Apple να εφαρμόσει όλες τις προστασίες παρακολούθησης στο iOS πριν κυκλοφορήσει το νεό λογισμικό.

Η Google εφαρμόζει anti-stalking μέτρα για το AirTag

Λάβετε υπόψη, ότι τα μέτρα κατά της καταδίωξης της Google ενδέχεται να μειώσουν την αποτελεσματικότητα της παρακολούθησης κλεμμένων αντικειμένων, καθώς οι επαγγελματίες κλέφτες, μπορούν σύντομα να ανακαλύψουν κρυφούς ιχνηλάτες, ανεξάρτητα από το τηλέφωνο που χρησιμοποιούν. Ωστόσο, η μείωση της παρακολούθησης θα παρακάμπτει αυτήν την ανησυχία στην πράξη εξισορρόπησης της ασφάλειας της Google και της Apple.

Πηγή: www.engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS