ΑρχικήHow ToΓιατί υπερθερμαίνεται το τηλέφωνο και πώς να το αντιμετωπίσετε;

Γιατί υπερθερμαίνεται το τηλέφωνο και πώς να το αντιμετωπίσετε;

Υπερθερμαίνεται το Android τηλέφωνό σας; Συμβαίνει από μόνο του ή υπάρχει μια συγκεκριμένη εφαρμογή που προκαλεί αυτό το πρόβλημα; Έχει να κάνει με τη χρήση του ή με το περιβάλλον; Ο εντοπισμός του ακριβούς λόγου για την υπερθέρμανση του κινητού σας μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά όταν ένα τηλέφωνο υπερθερμαίνεται, σταματά να λειτουργεί σωστά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμα και να απενεργοποιηθεί αυτόματα μέχρι να έρθει σε φυσιολογική θερμοκρασία.

Σε αυτό τον οδηγό, θα δούμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να υπερθερμαίνεται ένα Android τηλέφωνο και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα και να το αποφύγετε εξαρχής.

Γιατί το τηλέφωνο υπερθερμαίνεται;

Αρχικά, θα πρέπει να μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος τι εννοούμε με τον όρο υπερθέρμανση όταν μιλάμε για κινητές συσκευές.

Το τηλέφωνό σας υπό κανονική χρήση δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό. Αν είναι, υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, μην ερμηνεύετε το ζεστό ως προβληματικό. Μια ελαφρώς πιο ζεστή αίσθηση μετά από τη χρήση της συσκευής για παιχνίδι, για 15 λεπτά, είναι φυσιολογική.

Γιατί υπερθερμαίνεται το Android τηλέφωνο και πώς να το αντιμετωπίσετε;

Αλλά εάν το τηλέφωνό σας διαθέτει μια εφαρμογή προστασίας από υπερθέρμανση και εμφανίζει μια ειδοποίηση ή εάν διαπιστώσετε ότι η συσκευή είναι εξαιρετικά ζεστή στην αφή, τότε θα πρέπει να το διερευνήσετε.

Δείτε επίσης: Google Go σε Android: Τι πρέπει να ξέρετε για την εφαρμογή;

Αν ψάξετε στη Google την αιτία, μπορείτε να δείτε λόγους όπως:

  • Η φωτεινότητα της οθόνης σας είναι πολύ υψηλή.
  • Το Wi-Fi σας είναι ενεργοποιημένο για πάρα πολλή ώρα.
  • Παίζετε πάρα πολλά παιχνίδια.

Αλλά αυτοί οι λόγοι μπορεί να παίζουν ρόλο κυρίως σε παλαιότερα τηλέφωνα. Κανένα σύγχρονο δεν θα έπρεπε να έχει σοβαρό πρόβλημα υπερθέρμανσης γι’ αυτούς τους λόγους.

Ας δούμε λοιπόν άλλες αιτίες:

Buggy εφαρμογές προκαλούν προβλήματα υπερθέρμανσης σε Android τηλέφωνα

Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε μία ή περισσότερες buggy εφαρμογές. Ίσως έχετε εγκαταστήσει μια νέα εφαρμογή που δεν λειτουργεί καλά στο τηλέφωνό σας. Ενδέχεται, επίσης, μια εφαρμογή που χρησιμοποιείτε τακτικά, να έχει ενημερωθεί και να υπερθερμαίνεται το Android τηλέφωνο λόγω της νέας έκδοσης.

Οι αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών είναι χρήσιμες, αλλά μερικές φορές προκαλούν προβλήματα όπως αυτό. Υπάρχουν δύο λύσεις:

  • Απεγκατάσταση της εφαρμογής.
  • Έλεγχος για μια νέα ενημέρωση που προκαλεί το πρόβλημα.

Αν κάνετε απεγκατάσταση, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας και περιμένετε λίγα λεπτά πριν ελέγξετε ξανά τη θερμοκρασία του. Εάν το τηλέφωνο είναι ακόμα ζεστό, ελέγξτε μερικές από τις άλλες αιτίες.

Η εντατική χρήση κάμερας μπορεί να υπερθερμάνει το τηλέφωνο

Η χρήση της κάμερας του τηλεφώνου για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση της συσκευής. Αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις και συνήθως εξαρτάται από ορισμένους άλλους παράγοντες:

  • Ανάλυση και frame rate.
  • Φωτεινότητα οθόνης.
  • Παρατεταμένη χρήση κάμερας.
  • Κατά λάθος ενεργοποίηση κάμερας.

Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, χρησιμοποιήστε την κάμερα μόνο όταν απαιτείται και βεβαιωθείτε ότι η οθόνη δεν είναι πολύ φωτεινή και ότι δεν χρησιμοποιείτε τη μέγιστη ανάλυση.

Δείτε επίσης: Threads: Πώς να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις σε συσκευές Android

Android τηλέφωνο υπερθερμαίνεται

Η μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό μπορεί να προκαλεί υπερθέρμανση της συσκευής

Το κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή Android θα μπορούσε να προκαλέσει υπερβολική θερμότητα. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε συσκευή μέσω κακόβουλων διαφημίσεων, phishing email ή ψεύτικων εφαρμογών από το επίσημο κατάστημα Google Play.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να μάθετε πώς να εντοπίζετε επικίνδυνες εφαρμογές και να τις αφαιρείτε. Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές προστασίας από ιούς για Android, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του τηλεφώνου σας.

Άμεση έκθεση του τηλεφώνου Android στον ήλιο

Η υπερθέρμανση μπορεί να οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η άμεση έκθεση του Android τηλεφώνου στο ηλιακό φως είναι ένα κοινό πρόβλημα. Το τηλέφωνό σας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζεσταθεί υπερβολικά εάν, για παράδειγμα, τοποθετηθεί στο ταμπλό αυτοκινήτου μια ηλιόλουστη μέρα.

Επομένως, κρατήστε το τηλέφωνο μακριά από τον ήλιο. Εάν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε, προσπαθήστε να κρατήσετε το τηλέφωνο στη σκιά. Όταν τελειώσετε, αποτρέψτε την υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας, αποθηκεύοντάς το σε δροσερό μέρος.

Η υπερθέρμανση του τηλεφώνου μπορεί να σχετίζεται με τη φόρτιση

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υπερθέρμανσης του τηλεφώνου Android είναι η κατάσταση της μπαταρίας. Το καλώδιο φόρτισης μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα.

Εάν έχετε ένα παλαιότερο τηλέφωνο που έχει φορτιστεί πλήρως πολλές φορές, τότε μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στη μπαταρία της συσκευής και αυτό ακολούθως να κάνει το τηλέφωνο να υπερθερμαίνεται.

Πέρα από την κατεστραμμένη μπαταρία, μπορεί να φταίει ένα καλώδιο φόρτισης κακής ποιότητας ή ένα πρόβλημα με τη θύρα. Τι επιλογές έχετε;

  • Αντικαταστήστε το καλώδιο και τον αντάπτορα.
  • Αντικαταστήστε την μπαταρία (αν είναι δυνατό).
  • Επισκευάστε τη θύρα φόρτισης.

Το Wi-Fi και το Bluetooth μπορούν να υπερθερμάνουν το τηλέφωνό σας

Το smartphone σας μπορεί να υπερθερμαίνεται λόγω υπερβολικής χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών. Αυτό περιλαμβάνει το Wi-Fi και το mobile internet. Οι παλαιότερες συσκευές μπορεί επίσης να υπερθερμανθούν λόγω της υπερβολικής χρήσης του Bluetooth.

Αποφύγετε τη χρήση τους, αν δεν σας είναι απαραίτητα.

Δείτε επίσης: Android: Πώς να εκτυπώσετε μηνύματα κειμένου;

Η θήκη μπορεί να ζεσταίνει το τηλέφωνό σας

Πολλές θήκες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό ή περιέχουν μεγάλη ποσότητα πλαστικού. Ακόμη και αυτά που είναι κατασκευασμένα από δέρμα έχουν το ίδιο πρόβλημα: το τηλέφωνο μπορεί να κρατά τη θερμότητα μέσα με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνεται.

Η αφαίρεση του τηλεφώνου σας από τη θήκη θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά φροντίστε να βρείτε αμέσως κάποια άλλη κατάλληλη θήκη να την αντικαταστήσετε για να μην θέσετε το κινητό σας σε κίνδυνο.

Πώς να “κρυώσετε” ένα Android τηλέφωνο που έχει υπερθερμανθεί;

Αν το τηλέφωνό σας έχει ζεσταθεί υπερβολικά και δημιουργεί άλλα προβλήματα, όπως επιβράδυνση, ανεπάντεχο κλείσιμο κλπ, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Αφαιρέστε τη θήκη του τηλεφώνου.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης για να απενεργοποιήσετε τη συνδεσιμότητα.
  • Απομακρύνετε το τηλέφωνο από το ηλιακό φως.
  • Βάλτε το Android τηλέφωνό σας μπροστά σε έναν ανεμιστήρα (αλλά μην τον βάζετε σε ψυγείο, καταψύκτη ή ψυγείο).
  • Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Αυτοί ήταν μερικοί τρόποι για να “κρυώσετε” ένα ζεστό τηλέφωνο.

Αλλά τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε εξαρχής την υπερθέρμανση;

  • Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας.
  • Μειώστε τη χρήση της κάμερας.
  • Μειώστε τη χρήση Wi-Fi, Bluetooth και GPS, εκτός εάν χρειάζεται.
  • Αντικαταστήστε το καλώδιο φόρτισης ή την μπαταρία ή εξετάστε το ενδεχόμενο επισκευής.
  • Καθαρίστε το τηλέφωνό σας για να αφαιρέσετε ανεπιθύμητα αρχεία και κακόβουλο λογισμικό.

Όχι μόνο το τηλέφωνο θα σταματήσει να υπερθερμαίνεται στο μέλλον, αλλά θα αυξηθεί και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας!

Τα περισσότερα τηλέφωνα και τα tablet είναι σχεδιασμένα να απενεργοποιούνται σε ακραίες θερμοκρασίες. Θα χρειαστεί απλώς να περιμένετε να επανέλθει σε φυσιολογικές θερμοκρασίες για να εφαρμόσετε τις παραπάνω συμβουλές.

Όπως είδαμε, η υπερθέρμανση σε smartphone Android μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες και σε περίπτωση που συνεχίσει να υπερθερμαίνεται το τηλέφωνο, ίσως είναι απαραίτητη η παρέμβαση ειδικού.

Πηγή: www.makeuseof.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS