ΑρχικήinetΤα franchise της Activision Blizzard που θα ανήκουν στη Microsoft

Τα franchise της Activision Blizzard που θα ανήκουν στη Microsoft

Microsoft x Activision Blizzard

Τον Μάιο, η συμφωνία της Microsoft για την εξαγορά του κολοσσού παιχνιδιών Activision Blizzard εγκρίθηκε από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές. Με τη συμφωνία να βρίσκεται πλέον στο τελικό της στάδιο, οι fans ρωτούσαν τι θα σημαίνει η εξαγορά για κάποια από τα αγαπημένα τους franchises.

Δείτε επίσης: Microsoft: Εξαγορά Activision Blizzard θα εγκριθεί στις 15 Μαΐου

Αν και η συμφωνία ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων φημολογούνταν ότι θα οριστικοποιούνταν αυτή την εβδομάδα, φαίνεται ότι τα δύο μέρη συζητούσαν την παράταση της σύμβασης μόνο και μόνο για να λύσουν τα τελευταία προβλήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Όπως και να έχει, η συμφωνία έχει ουσιαστικά οριστικοποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι μακροχρόνιοι fans των franchise της Activision και της Blizzard θα πρέπει να δουν τους αγαπημένους τους τίτλους υπό νέα ιδιοκτησία.

Αλλά ποιους τίτλους αποκτά στην πραγματικότητα η Microsoft σε αυτή την τεράστια συμφωνία;

Overwatch

Τα franchise της Activision Blizzard που θα ανήκουν στη Microsoft

Η Microsoft θα αποκτήσει το franchise του Overwatch, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος ενεργού client first-person shooter, του Overwatch 2, και την αδειοδότηση άλλων προϊόντων, όπως το συνεργαζόμενο Overwatch League. Η ανταπόκριση του Overwatch 2 ήταν ανάμεικτη λόγω των αλλαγών στο μοντέλο νομισματοποίησής του. Με τη μείωση της τηλεθέασης του Overwatch League, το μέλλον του franchise είναι αβέβαιο.

Call of Duty

Call of Duty Activision Blizzard

Η σειρά Call of Duty είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τη Microsoft, με την πρόσφατη έκδοση του, Modern Warfare II, να έχει μεγάλη ανταπόκριση. Το CoD έχει το δικό του πρωτάθλημα franchising και είναι διαθέσιμο σχεδόν σε κάθε μεγάλη κονσόλα. Η Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις με αυτή την ποικιλομορφία των κονσολών, αν και πολλοί παίκτες του CoD χρησιμοποιούν ήδη τα Windows.

World of Warcraft

WoW

Το franchise World of Warcraft της Blizzard έχει γίνει ένα από τα πιο παραγωγικά MMOs όλων των εποχών, με spinoff παιχνίδια όπως το Hearthstone και αναφορές στο Overwatch 2. Αν και μπορεί να μην είναι η πρώτη επιλογή για τους νεότερους παίκτες, το WoW έχει αφοσιωμένο κοινό και σταθερή βάση παικτών που λαμβάνει τακτικά νέο περιεχόμενο.

Diablo

Diablo

Το Diablo είναι ένα dungeon-crawler που έχει γοητεύσει τους fans από την κυκλοφορία του αρχικού παιχνιδιού το 1997. Η νεότερη έκδοση, το Diablo 4, έχει τύχει καλής υποδοχής και συνεχίζει να είναι ένας από τους κορυφαίους τίτλους της Blizzard. Το franchise, όπως και το WoW, είναι κλασικό, οπότε οι παίκτες ελπίζουν ότι θα συνεχίσει να ζει μέσω της αγοράς από τη Microsoft.

Πρόταση: Η Microsoft εξηγεί τα θετικά της εξαγοράς της Activision Blizzard

StarCraft

StarCraft Activision Blizzard

Το StarCraft δεν είναι μόνο ένα σημαντικό franchise για την Activision-Blizzard και τώρα για τη Microsoft, αλλά και για το gaming και τα esports στο σύνολό τους. Το πρωτότυπο, που κυκλοφόρησε το 1998, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στη Νότια Κορέα, όπου αναδείχθηκε μια ολόκληρη γενιά φανατικών των esports. Το τελευταίο μέρος της σειράς StarCraft είναι το StarCraft: Remastered, που κυκλοφόρησε το 2017. Παρά τη φθίνουσα δημοτικότητα στο δυτικό χώρο, το StarCraft εξακολουθεί να είναι ισχυρό σε μέρη της Ασίας.

Τα παιχνίδια του Tony Hawk, Guitar Hero, Spyro και Crash Bandicoot

Τα franchise της Activision Blizzard που θα ανήκουν στη Microsoft

Αυτά τα τέσσερα franchises είναι όλα ιδιόρρυθμα και διασκεδαστικά παιχνίδια που προσφέρονται σε διάφορες κονσόλες. Αν και ορισμένοι τίτλοι είναι αγαπημένοι των fans, δεν έχουν τόσους πολλούς τακτικούς παίκτες όσο τα Overwatch, WoW, CoD ή Diablo. Από μια περιπέτεια με σκέιτμπορντ μέχρι έναν μωβ δράκο σε στυλ καρτούν, υπάρχει πολλή περιστασιακή διασκέδαση και στις τέσσερις αυτές σειρές.

Candy Crush Saga

Το Candy Crush Saga είναι ένα από τα παιχνίδια που ανήκουν στην King και αποτελούν μέρος της τεράστιας συμφωνίας της Microsoft. Το παιχνίδι αποτελεί κλασικό παιχνίδι διασκέδασης για κινητά από το 2012 και υπήρξε πρωτοπόρος του μοντέλου free-to-play και του μοντέλου εύκολης πρόσβασης.

Άλλα franchises

Τα τελευταία franchises που θα ανήκουν στη Microsoft είναι λιγότερο γνωστά franchises που είτε δεν έχουν λάβει ενημερωμένο τίτλο εδώ και πολύ καιρό είτε έχουν χάσει τη σημασία τους. Παρ’ όλα αυτά, η Microsoft θα έχει τα δικαιώματά τους.

Τα τελευταία franchise είναι τα παιχνίδια Cabela’s, Empire Earth, Gabriel Knight, Geometry Wards, Heavy Gear, Heretic και Hexen, King’s Quest, Pitfall, Police Quest, Quest for Glory, Skylanders, Space Quest, Tenchu, World Series of Poker και Zork.

Συνολικά, αυτό καθιστά 24 franchises που θα ανήκουν στη Microsoft μόλις ολοκληρωθεί τελικά η συμφωνία.

Διαβάστε επίσης: Οι μέτοχοι της Activision Blizzard δέχονται την εξαγορά από την Microsoft

πηγή πληροφοριών: dotesports.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS