ΑρχικήsecurityHayward: Η πόλη υφίσταται επίθεση ransomware

Hayward: Η πόλη υφίσταται επίθεση ransomware

Η πόλη του Hayward έπεσε θύμα επίθεσης ransomware και ο ιστότοπος της πόλης έκλεισε καθώς οι ομάδες IT διερευνούν την έκταση του προβλήματος.

Δείτε επίσης: Η Razer διερευνά τους ισχυρισμούς περί παραβίασης δεδομένων

Σε ένα email προς το KTVU, ο εκπρόσωπος της Hayward, Chuck Finne, περιέγραψε την παραβίαση ως “περιστατικό κυβερνοασφάλειας και εισβολή” στα δίκτυα υπολογιστών της.

Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό νωρίς το πρωί της Κυριακής. Είπε ότι ενώ η δημόσια ιστοσελίδα και οι διαδικτυακές πύλες της πόλης έχουν απενεργοποιηθεί, τα συστήματα 911 και αποστολής έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να λειτουργούν.

Οι τεχνικοί της πόλης ανακάλυψαν την παραβίαση νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά δεν είναι σαφές πώς και πότε έγινε η πραγματική παραβίαση.

Δείτε επίσης: Triada Malware: Μολύνει Android συσκευές μέσω ψεύτικου Telegram app

Ο Finnie δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων οποιουδήποτε υπαλλήλου ή μέλους του κοινού. Εάν υπάρξει, είπε, η Hayward θα ενημερώσει άμεσα τους ανθρώπους αυτούς.

Για να ενημερώνονται για την κατάσταση, ο Finnie πρότεινε στους κατοίκους να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο του Hayward, The Stack, και να ακολουθήσουν την πόλη στο Twitter, το Facebook, το Instagram και το Nextdoor.

Δείτε επίσης: Meduza malware: Ποιοι κινδυνεύουν από τον επικίνδυνο stealer;

Η αστυνομία του Hayward αναφέρει ότι η υπηρεσία 911, οι περιπολίες και η ρεσεψιόν λειτουργούν κανονικά.

Οι βιβλιοθήκες του Hayward δεν έχουν επί του παρόντος πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή στο Wi-Fi.

Το Hayward είναι η δεύτερη πόλη του East Bay που πέφτει θύμα αυτού του είδους της επίθεσης.

Τον Φεβρουάριο, το Oakland έγινε στόχος ενός συστήματος ransomware, και το σύστημα υπολογιστών του δεν είχε επανέλθει σε λειτουργία μέχρι τον Απρίλιο.

Πηγή πληροφοριών: ktvu.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS