ΑρχικήinetΗ Microsoft ανεβάζει τις τιμές στα Xbox Series X και Game Pass

Η Microsoft ανεβάζει τις τιμές στα Xbox Series X και Game Pass

Microsoft Xbox Series X

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα Xbox Series X, ίσως είναι συνετό να το κάνετε μέχρι το τέλος Ιουλίου, εκτός αν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Χιλή, τη Βραζιλία ή την Κολομβία. Η Microsoft επιβεβαίωσε στο Engadget ότι αυξάνει την τιμή της κονσόλας στις περισσότερες άλλες χώρες.

Δείτε επίσης: Xbox Series X / S: Πώς να ενημερώσετε τις κονσόλες σας;

Από την 1η Αυγούστου, το Xbox Series X θα κοστίζει 650 δολάρια CAD στον Καναδά, 480 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, 550 ευρώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και 800 δολάρια AUD στην Αυστραλία. Οι αυξήσεις είναι περίπου σύμφωνες με τις αλλαγές στις τιμές του PS5 που έκανε η Sony στις περισσότερες αγορές πέρυσι.

“Κρατάμε τις τιμές μας για τις κονσόλες για πολλά χρόνια και προσαρμόζουμε τις τιμές ώστε να αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες ανταγωνισμού σε κάθε αγορά”, δήλωσε στο The Verge ο επικεφαλής επικοινωνίας του Xbox Kari Perez. “Αυτές οι αναπροσαρμογές των τιμών του Game Pass δεν σχετίζονται με τη συμφωνία με την Activision Blizzard και έχουν ως στόχο να ανταποκρίνονται στις συνθήκες της τοπικής αγοράς”.

Η τιμή του Xbox Series S παραμένει η ίδια σε όλες τις αγορές στα 250 δολάρια (ή στο τοπικό ισοδύναμο). Η Microsoft θα παρουσιάσει σύντομα ένα μαύρο μοντέλο με αποθηκευτικό χώρο 1TB για 349 δολάρια.

Τα ίδια τα στούντιο της Microsoft δεν δημιουργούν πλέον παιχνίδια για το Xbox One. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε ένα Series X ή S, μπορείτε ακόμα να κάνετε streaming επερχόμενων παιχνιδιών όπως το Starfield και το Fable στην παλαιότερη κονσόλα μέσω του Game Pass Ultimate. Αλλά μαντέψτε τι; Η τιμή αυτής της υπηρεσίας θα αυξηθεί επίσης, μεταξύ άλλων και στις ΗΠΑ.

Πρόταση: Xbox Game Pass: Η προσφορά του $1 σταματάει

Microsoft Xbox Series X

Το Xbox Game Pass θα κοστίζει σύντομα 11 δολάρια το μήνα, μια αύξηση 1 δολάριο. Το Game Pass Ultimate κάνει μεγαλύτερο άλμα, από 15 δολάρια το μήνα σε 17. Το The Verge έχει μια λίστα με τις αυξήσεις των τιμών για τις άλλες αγορές. Η τιμή του PC Game Pass (η οποία διπλασιάστηκε από 5 σε 10 δολάρια το μήνα το 2020) δεν αλλάζει, ενώ το Xbox Game Pass δεν θα αυξηθεί στη Νορβηγία, τη Χιλή, τη Δανία, την Ελβετία ή τη Σαουδική Αραβία.

Οι αλλαγές στις τιμές θα τεθούν σε ισχύ για τα νέα μέλη του Xbox Game Pass στις 6 Ιουλίου. Για τους υφιστάμενους συνδρομητές θα ισχύσουν μέχρι τις 13 Αυγούστου (13 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία). Αν τυχαίνει να έχετε πρόσβαση στο Game Pass μέσω ενός ετήσιου κωδικού, οι αλλαγές στις τιμές δεν θα σας επηρεάσουν μέχρι να έρθει η ώρα να ανανεώσετε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Microsoft αυξάνει τις τιμές του Game Pass από τότε που εισήγαγε την υπηρεσία το 2017 στο πλαίσιο της μετάβασης από το Xbox Live Gold. Παρόλα αυτά, ήταν αναπόφευκτο ότι οι τιμές θα ανέβαιναν κάποια στιγμή. Η σημασία του Game Pass για το επιχειρηματικό μοντέλο του Xbox ήταν αναμφίβολα ένας παράγοντας στην απόφαση.

Αντίθετα, θα περίμενε κανείς ότι η τιμή της σειράς Xbox X θα έπεφτε σε αυτό το σημείο του κύκλου ζωής της και όχι ότι θα αυξανόταν. Η Microsoft δεν μπορεί να αποδώσει την ευθύνη σε έλλειψη κονσόλας – ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία αύξησε την ποσότητα των Xbox Series X/S. Αντ’ αυτού, η Microsoft πρότεινε ότι η αύξηση της Series X οφείλεται σε συνθήκες της αγοράς, όπως ο πληθωρισμός και οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Ανανεώνει το Home UI του Xbox

πηγή πληροφοριών:engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS