ΑρχικήinetΟι software developers λειτουργούν καλύτερα σε ομάδες

Οι software developers λειτουργούν καλύτερα σε ομάδες

Για δεκαετίες, η δημοφιλής αντίληψη για τους software developers ήταν ότι είναι έξυπνοι και κάπως εσωστρεφείς τύποι που είναι πιο παραγωγικοί όταν δουλεύουν μόνοι τους. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι οι σημερινοί software developers είναι στην πραγματικότητα εξωστρεφείς- προτιμούν να εργάζονται ενεργά μέσα σε μεγάλες ομάδες και με τους τελικούς χρήστες. Επιπλέον, με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) να γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στα καταστήματα πληροφορικής, οι ευκαιρίες για συμβουλευτικούς ρόλους υψηλότερου επιπέδου θα αυξηθούν.

Οι software developers λειτουργούν καλύτερα σε ομάδες

Αυτό είναι το συμπέρασμα από πρόσφατη έρευνα της πλατφόρμας φιλοξενίας κώδικα GitHub σε 500 προγραμματιστές. “Οι προγραμματιστές ευδοκιμούν σε συνεργατικά περιβάλλοντα”, γράφει ο Inbal Shani, Chief Product Officer της GitHub. Το συμπέρασμα είναι ότι “οι προγραμματιστές θέλουν να επιμορφώνονται, να σχεδιάζουν λύσεις, να λαμβάνουν feedback από τους τελικούς χρήστες και να αξιολογούνται για τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες“.

Η έρευνα δείχνει ότι οι προγραμματιστές συνεργάζονται κατά μέσο όρο με 21 άλλους προγραμματιστές σε ένα τυπικό έργο και το 52% αναφέρει ότι συνεργάζεται με άλλες ομάδες καθημερινά ή εβδομαδιαία. Κατατάσσουν τα τακτικά σημεία επαφής ως τον πιο σημαντικό παράγοντα για την αποτελεσματική συνεργασία. Ωστόσο, οι προγραμματιστές λένε επίσης ότι ξοδεύουν πολύ χρόνο σε κατασκευές και δοκιμές και ότι οι τρέχουσες μετρήσεις απόδοσης δεν αντικατοπτρίζουν επαρκώς τη συμβολή τους στους οργανισμούς τους.

Ο Shani πιστεύει ότι η εμπειρία των προγραμματιστών θα πρέπει να αποτελεί εξίσου προτεραιότητα για τους οργανισμούς με την εμπειρία των πελατών και την εμπειρία των χρηστών. Ο καλύτερος δρόμος για την ποιότητα του κώδικα είναι μέσω μιας παραγωγικής εμπειρίας των προγραμματιστών που βασίζεται στη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Οι προγραμματιστές που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι επί του παρόντος μετριούνται με βάση τον αριθμό των περιστατικών που επιλύουν. Ωστόσο, πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται αυτά τα σφάλματα και τα ζητήματα είναι πιο σημαντικός για την απόδοση: με άλλα λόγια, η ποιότητα του κώδικα έναντι της ποσότητας. Οι προγραμματιστές πιστεύουν επίσης ότι η συνεργασία και η επικοινωνία θα πρέπει να είναι εξίσου σημαντικές με την ποιότητα του κώδικα όσον αφορά τα μέτρα απόδοσης- ωστόσο, μόνο το 33% αναφέρει ότι οι εταιρείες τους χρησιμοποιούν τη συνεργασία και την επικοινωνία ως μέτρο απόδοσης.

software developers
Οι software developers λειτουργούν καλύτερα σε ομάδες

Σύμφωνα με την έρευνα του GitHub, η τεχνητή νοημοσύνη παίζει πλέον ρόλο στην απελευθέρωση χρόνου και πόρων των προγραμματιστών για την επίτευξη μεγαλύτερης συνεργασίας.

Οι ηγέτες της βιομηχανίας συμφωνούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) – και ειδικότερα το Generative AI – έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει τους ρόλους των προγραμματιστών στις επιχειρήσεις τους σε συμβούλους και υποστηρικτές των επιχειρήσεων.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS