ΑρχικήUpdatesΗ νέα λειτουργία Channels του WhatsApp φέρνει τα social media στο app

Η νέα λειτουργία Channels του WhatsApp φέρνει τα social media στο app

Η νεότερη λειτουργία του WhatsApp φέρνει ένα πολύ διαφορετικό είδος ανταλλαγής μηνυμάτων στην πιο δημοφιλή εφαρμογή συνομιλίας στον κόσμο. Ονομάζεται “Channels” και έχει σχεδιαστεί ειδικά για one-to-many broadcasts, αντί για συνομιλίες. Η εταιρεία που ανήκει στη Meta το αποκαλεί “έναν ιδιωτικό τρόπο για να παρακολουθείτε ό,τι έχει σημασία” και αναφέρει τοπικές και αθλητικές ενημερώσεις ως μερικούς από τους τρόπους που θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Διακοπή λειτουργίας λόγω ενός συνδέσμου, πώς διορθώνεται

whatsapp Channels

Αλλά τι είναι πραγματικά ένα channel; Είναι ένα Twitter feed χωρίς όλα τα metrics και τα reply. Το WhatsApp έχει σαφώς παρατηρήσει όλες τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς μεταφορών, τα εμπορικά σήματα και άλλους που αναζητούν ένα νέο, μη Twitter, μέρος για να μοιράζονται τις πιο σημαντικές ενημερώσεις τους και βλέπει τα Channels ως αντικαταστάτη.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Πώς να κάνετε upload την κατάσταση φωνής

Τα Channels είναι και ένα δημιουργικό εργαλείο αφού μπορούν να στέλνουν “κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, αυτοκόλλητα και δημοσκοπήσεις”, σύμφωνα με την ανάρτηση του WhatsApp για το λανσάρισμα της λειτουργίας. Η εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει στα Channels και υπηρεσίες πληρωμών και άλλες υπηρεσίες νομισματοποίησης. Θα μπορείτε να βρίσκετε τα Channels κάνοντας αναζήτηση στο WhatsApp ή κάνοντας περιήγηση σε έναν πρόσφατα δημιουργημένο κατάλογο και βλέποντας τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις τους στην ενότητα Status της εφαρμογής.

Η WhatsApp δηλώνει ότι το απόρρητο αποτελεί βασική πτυχή της εμπειρίας, γι’ αυτό και τα δεδομένα του διαχειριστή του καναλιού δεν κοινοποιούνται και η εφαρμογή διατηρεί το ιστορικό ενός καναλιού μόνο 30 ημερών. Οι διαχειριστές μπορούν ακόμη και να εμποδίσουν τα screenshots και τις προωθήσεις, διασφαλίζοντας ότι ό,τι βρίσκεται στο κανάλι παραμένει στο κανάλι. Ωστόσο, τα Channels δεν είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο- αντιμετωπίζονται όπως τα μηνύματά σας με τις επιχειρήσεις, τα οποία επίσης δεν είναι απολύτως εμπιστευτικά. Αλλά το WhatsApp δηλώνει ότι εξετάζει τρόπους για την κρυπτογράφηση ορισμένων καναλιών με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Αναβάθμιση θα μπορούσε να καταστρέψει τα δεδομένα σας

Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει το Channels με “κορυφαίους παγκόσμιους οργανισμούς και επιλεγμένους οργανισμούς στην Κολομβία και τη Σιγκαπούρη” και η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε αυτές τις δύο χώρες πρώτα. Θα έρθει σε περισσότερες χώρες και η δημιουργία καναλιών θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερους χρήστες “τους επόμενους μήνες”.

Το WhatsApp εξακολουθεί προφανώς να είναι πρώτα απ’ όλα μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων – δισεκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να συνομιλούν με τους φίλους και τους αγαπημένους τους. Όμως, καθώς προσπαθεί να αναπτυχθεί, να βγάλει περισσότερα χρήματα και να γίνει η ολοκληρωμένη σούπερ εφαρμογή που θέλει να είναι, προσπαθεί να βρει τρόπους να είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS