ΑρχικήinetGalaxy S24: Φήμες για νέο Snapdragon chipset

Galaxy S24: Φήμες για νέο Snapdragon chipset

Galaxy S23

Ανεξάρτητα από το αν τα επερχόμενα τηλέφωνα-ναυαρχίδες Galaxy S24 θα χρησιμοποιήσουν και πάλι ένα μείγμα από chipsets Snapdragon και Exynos, τα silicons θα είναι ολοκαίνουργια και θα πρέπει να ξεπεράσουν τη λύση που χρησιμοποιείται από το Galaxy S23, δηλαδή το Snapdragon 8 Gen 2 “για Galaxy”. Και όσο πλησιάζουμε στο 2024, τόσο περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα μελλοντικά τσιπ προκύπτουν.

Δείτε επίσης: Η σειρά Galaxy S24 προσφέρει περισσότερη μνήμη RAM από ό,τι νομίζετε

Μια νέα φήμη υποστηρίζει ότι ανακάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μελλοντικό τσιπ της Qualcomm, το οποίο αναμένεται να φέρει την ονομασία Snapdragon 8 Gen 3. Το chip υποτίθεται ότι θα έχει διαμόρφωση πυρήνων CPU 1+5+2 αντί για τη ρύθμιση πυρήνων 1+2+3+2 που φημολογούνταν νωρίτερα φέτος. Η πηγή (@UniverseIce) δεν αναφέρει ποιους πυρήνες CPU χρησιμοποιεί το Snapdragon 8 Gen 3. Οι πληροφορίες σχετικά με τις συχνότητες της CPU είναι άγνωστες.

Για λόγους αναφοράς, το Snapdragon 8 Gen 2 διαθέτει διαμόρφωση 1+2+2+2+3 CPU που αποτελείται από ένα μείγμα πυρήνων Cortex-X3, Cortex-A715, Cortex-A710 και Cortex-A510.

Το Snapdragon 8 Gen 3 θα έχει περισσότερη cache L3 και καλύτερη GPU

Ενώ ο υπάρχων Snapdragon 8 Gen 2 διαθέτει 8MB μνήμης L3 cache, η επερχόμενη έκδοση Gen 3 φημολογείται ότι θα διαθέτει 10MB μνήμης L3 cache. Η cache L3 (Level 3) είναι μια τράπεζα μνήμης ενσωματωμένη στην CPU. Πρόκειται για ένα κομμάτι εξειδικευμένης μνήμης, σκοπός της οποίας είναι να τροφοδοτεί την cache L2 και να βοηθά τη CPU να κάνει λιγότερες κλήσεις στη μνήμη RAM για δεδομένα, επιταχύνοντας έτσι τις διαδικασίες και βελτιώνοντας τις επιδόσεις.

Πρόταση: Το Samsung Galaxy S23 FE αναμένεται να φτάσει πριν από το τέλος του 2023

Snapdragon 8

Τέλος, σύμφωνα με αυτή τη νέα φήμη, το Snapdragon 8 Gen 3 SoC ενσωματώνει ένα chip γραφικών Adreno 750, του οποίου η απόδοση λέγεται ότι έχει “βελτιωθεί σημαντικά” από την υπάρχουσα επιλογή του Adreno 740. Συνολικά, το Snapdragon 8 Gen 3 θα μπορούσε να είναι εξίσου αποδοτικό με το Gen 2 SoC, βελτιώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις σε όλους τους τομείς.

Η Samsung ενδέχεται να παρουσιάσει τη σειρά ναυαρχίδων Galaxy S24 στις αρχές του 2024. Ωστόσο, δεδομένου ότι η εταιρεία ενδέχεται να διοργανώσει την επόμενη εκδήλωση Unpacked 2023 νωρίτερα από το συνηθισμένο, ίσως είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τα σχέδια της Samsung για την παρουσίαση του Galaxy S24 το επόμενο έτος. Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότερες αγορές θα πρέπει να λάβουν τις παραλλαγές Snapdragon 8 Gen 3, αλλά οι φήμες λένε ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει επίσης μοντέλα που θα τροφοδοτούνται από ένα νέο chipset Exynos 2400 σε επιλεγμένες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Τα τσιπ Exynos υπάρχουν μόνο για να εξοικονομεί η Samsung χρήματα;

πηγή πληροφοριών: sammobile.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS