ΑρχικήsecurityΟ ιταλικός πάροχος νερού Alto Calore Servizi SpA δέχτηκε επίθεση ransomware

Ο ιταλικός πάροχος νερού Alto Calore Servizi SpA δέχτηκε επίθεση ransomware

Ο ιταλικός πάροχος νερού Alto Calore Servizi SpA που εξυπηρετεί 500.000 άτομα έχει πληγεί από επίθεση ransomware.

Δείτε επίσης: Η υπηρεσία US Marshals εξακολουθεί να ανακάμπτει από την επίθεση ransomware του Φεβρουαρίου

Alto Calore Servizi SpA

Μια ιταλική εταιρεία, η οποία παρέχει πόσιμο νερό σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους, αντιμετωπίζει κάποιες τεχνικές διαταραχές μετά από επίθεση ransomware.

Η Alto Calore Servizi SpA διαχειρίζεται τη συλλογή, την παροχή και τη διανομή πόσιμου νερού για 125 δήμους στο Avellino και το Benevento – δύο επαρχίες στη νότια Ιταλία. Η κυβερνητική εταιρεία διαχειρίζεται επίσης τις υπηρεσίες αποχέτευσης και καθαρισμού και για τις δύο αυτές επαρχίες.

Η εταιρεία διαχειρίζεται 58 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ετησίως. Ωστόσο, την Παρασκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ένα πρόσφατο hack κατέστησε όλα τα συστήματα πληροφορικής της άχρηστα.

Ο οργανισμός δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με το αν οι πελάτες επηρεάζονται από το περιστατικό, αλλά φαίνεται ότι η διανομή του νερού δεν επηρεάζεται από την επίθεση.

Δείτε επίσης: Η ransomware επίθεση συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Bluefield

Την Τρίτη, η ομάδα hacking Medusa ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και δήλωσε ότι δίνει στην εταιρεία ύδρευσης επτά ημέρες για να πληρώσει τα λύτρα. Η Medusa παρείχε δείγματα των δεδομένων που είχε κλέψει και, όπως και σε άλλα θύματα, τους προσέφερε διάφορες επιλογές: να πληρώσουν 10.000 δολάρια για να παρατείνουν την προθεσμία των λύτρων κατά μία ημέρα ή 100.000 δολάρια για να διαγράψουν όλα τα δεδομένα που είχαν κλαπεί.

Η ομάδα δήλωσε ότι είχε πάρει δεδομένα πελατών, συμβάσεις, πρακτικά συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, εκθέσεις, πληροφορίες διανομής σωλήνων, έγγραφα επέκτασης και άλλα.

Οι δημόσιοι οργανισμοί της Ιταλίας έχουν αντιμετωπίσει συμμορίες ransomware αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο. Η φορολογική υπηρεσία της χώρας δέχθηκε επίθεση από την ομάδα ransomware LockBit τον Ιούλιο του 2020, ενώ η ιταλική υπηρεσία ενέργειας που διαχειρίζεται την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας δέχθηκε επίθεση τον Σεπτέμβριο του 2020.

Δύο από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες της χώρας, η Eni και η Gestore dei Servizi Energetici, αντιμετώπισαν επιθέσεις ransomware πέρυσι.

Ανησυχίες έχουν εκφραστεί παγκοσμίως για τις επιθέσεις σε προμηθευτές νερού μετά από μια σειρά περιστατικών σε διάφορες χώρες. Η South Staffordshire Water, η οποία προμηθεύει νερό για περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους στην Αγγλία, υπέστη σοβαρές ζημιές από επίθεση ransomware τον Αύγουστο του 2022, ενώ αρκετοί προμηθευτές νερού στις ΗΠΑ έχουν αντιμετωπίσει περιστατικά ransomware.

Δείτε επίσης: Η πόλη του Ντάλας δέχτηκε επίθεση από το Royal ransomware

Πηγή πληροφοριών: therecord.media

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS